Grand Theft Auto VI - GTA 6: Online-details en servergeruchten - Alles wat we tot nu toe weten over de aankomende GTA 6

01 Juni 2023, 22:00 / by Fabian Rossbach
Grand Theft Auto VI - GTA 6: Online-details en servergeruchten - Alles wat we tot nu toe weten over de aankomende GTA 6

Grand Theft Auto VI - GTA 6: Wat we tot nu toe weten

De PlayStation Showcase heeft veel fans enthousiast gemaakt, maar de releasedatum van GTA 6 blijft een van de meest verwachte gebeurtenissen in de gamingwereld. Rockstar Games houdt hun plannen voor de opvolger van GTA Online nog steeds geheim. Een bekende insider beweert echter dat het spel mogelijk geen toegewijde servers zal gebruiken voor PS5-, Xbox- en PC-platforms.

In discussies met andere fans spreekt de leaker "TezFunz" over de vermoedelijke online functies van GTA 6 en de houding van Take-Two Interactive, de moedermaatschappij van Rockstar Games, ten opzichte van toegewijde servers. Volgens TezFunz wees Take-Two enkele jaren geleden een voorstel voor dergelijke servers af omdat ze dit te duur vonden.

Gewidmete servers: voor- en nadelen

Op dit moment werkt GTA Online met een peer-to-peer-opstelling, waarbij een enkele speler als host fungeert voor online matches. Andere spelers verbinden zich vervolgens met deze host. Gewijde servers zouden daarentegen gebruik maken van externe providers om het spel draaiende te houden - wat hogere kosten zou betekenen voor Rockstar. Maar dergelijke servers zouden ook minder vatbaar zijn voor cheaters of hackers die exploits gebruiken om waardevolle items zoals GTA Cash te bemachtigen.

Kan de mening van Take-Two veranderen?

Zoals TezFunz benadrukt, zijn er sinds de afwijzing van Take-Two enkele jaren verstreken. Het is dus heel goed mogelijk dat hun mening is veranderd en dat GTA 6 toch gewijde servers zal gebruiken. Het is afwachten hoe dit van invloed zal zijn op mogelijke post-launch DLC's. Rockstar heeft immers al lang geen uitgebreid DLC-uitbreidingspakket meer uitgebracht.

Toekomstige functies en speculaties

Gezien het feit dat GTA 6 nog niet officieel is aangekondigd, zijn veel van de informatie over het spel pure speculatie. Toch zijn er enkele opwindende geruchten en lekken die suggereren dat we ons kunnen verheugen op enkele interessante vernieuwingen en verbeteringen in vergelijking met eerdere GTA-games. Van een mogelijke terugkeer naar Vice City tot uitgebreide karakteraanpassingen en een open wereld die in de loop van de tijd verandert - de toekomst van GTA 6 ziet er veelbelovend uit.

Wanneer kunnen we GTA 6 verwachten?

Omdat Rockstar Games nog geen officiële informatie heeft vrijgegeven, is het moeilijk om een exacte releasedatum voor GTA 6 te voorspellen. Sommige geruchten wijzen op een release in 2023, maar dat is pure speculatie. Tot die tijd kunnen fans blijven genieten van de wereld van GTA Online en uitkijken naar de aankomende remaster van de GTA-trilogie.

Om op de hoogte te blijven en geen nieuws over GTA 6 te missen, bezoek regelmatig onze Keyfuchs-website. Zodra er concrete informatie over het spel beschikbaar is, zullen we deze hier delen!

Over de auteur