Gears of War 5 - Nieuwe info over Microsofts dekking schutter

17 Juni 2019, 00:00 / by Tom Schwiha
Gears of War 5 - Nieuwe info over Microsofts dekking schutter

Gears of War 5: De shooter van Microsoft Game Studios zal voortaan Gears 5 heten. Naast deze informatie zijn er steeds meer nieuwe informatie beschikbaar.

Het verhaal sluit aan op de voorganger Gears of War 4 en je zult dus weer bekende karakters tegenkomen. Deze keer speel je als Kait en ga je naar de oorsprong van haar krachten. Naast de geheimen ontdek je ook veel over haar persoonlijke karaktervorming en de ontstaansgeschiedenis van de Locust. Dit is nodig om de volledige vernietiging van de mensheid te voorkomen. De karakters Marcus Fenix en zijn zoon John JD zullen ook een rol spelen in het verhaal.

In het spel draait alles om het principe van dekking en bescherming (Duck and Cover). Dat bleek al in de voorgaande delen te werken, die erg populair waren. Ook krijg je weer de kans om je karakter uit te rusten met wapens naar keuze en het gevecht aan te gaan. Je kunt bekende wapens uit de vorige delen kiezen of je kiest voor nieuwe wapens, zoals een angstaanjagende knuppel. Het spel zal beschikken over een singleplayer- en multiplayermodus. Gears 5 zal een deel uitmaken van de e-sportsgemeenschap met de multiplayermodus. Er wordt gesproken over toernooien en kampioenschappen waarin professionele teams en spelers het tegen elkaar opnemen. Op 14 juni 2019 zullen de eerste live-spellen in toernooivorm worden gespeeld in het kader van de nieuwe e-sportshow EALEAGUE Gears Summer Series: The Bonds and Betrayals of Brotherhood. Een eerste teaser van Xbox zou al een kleine smaakproeverij moeten bieden.


Het spel maakt gebruik van de bekende Unreal Engine 4, net als de voorgangers. Het spel zal een Xbox One- en Microsoft 10-exclusief spel blijven. Het zal dus een andere Xbox Play Anywhere-titel zijn.

Over de auteur