Fortnite V-Bucks - Alles wat je moet weten om V-Bucks voor de PC, Xbox One, PS4 en Nintendo Switch te kopen.

25 November 2019, 11:49 / by Fabian Rossbach
Fortnite V-Bucks - Alles wat je moet weten om V-Bucks voor de PC, Xbox One, PS4 en Nintendo Switch te kopen.

Wat is Fortnite eigenlijk?

Fortnite is een videogame gemaakt door ontwikkelaar Epic Games en is het meest populaire spel op de videogamemarkt. In 2018 had het spel meer dan 100 miljoen spelers over de hele wereld.

Als spelers die over Fortnite praten, hebben het over de online Multiplayer Battle Royale modus. In deze modus spelen tot 100 spelers tegen elkaar in één grote map tot er nog maar één speler over is, dat is de winnaar van de game.

De Multiplayer Fortnite is volledig gratis en kan op PC, Xbox One, PS4 en de Nintendo Switch worden gespeeld. De single player mode van Fortnite word Save The World genoemd maar wordt nauwelijks gespeeld.

Wat is de Battle Royale modus van Fortnite ?

Nadat de speler de ronde is begonnen, wordt hij met 99 andere spelers doormiddel van een Battle Bus vervoerd die over de map vliegt. Elke speler kan zelf bepalen wanneer hij uit de bus springt en waar hij met zijn eventuele teamgenoten op de kaart wil landen. Na de landing begint de zoektocht naar uitrusting, wapens en andere nuttige dingen.

Fortnite biedt een pickaxe aan, waarmee elke speler de ronde begint. Het zogenaamde Loot-systeem bevat wapens en munitie die nodig zijn om de ronde te winnen, overal op de speelkaart. Dit moet elke ronde anders maken en vooral geen zogenaamde Pay2Win ronde.

In sommige spellen hebben spelers het over Pay2Win wanneer de fabrikant het mogelijk maakt om de sterkste en beste voorwerpen en wapens te kopen voor echt geld - zoals ik al zei, maar dat is niet het geval.

Spelers die uit de ronde worden geëlimineerd, keren niet terug in dezelfde ronde en moeten op zoek naar een nieuwe ronde of de resterende spelers bekijken (spectate). Omdat de speelkaart Fortnite erg groot is, wordt het steeds moeilijker om de andere overgebleven spelers te vinden naarmate het aantal spelers afneemt.

Om deze reden drijft een grote storm de spelers dichter bij elkaar totdat er aan het eind nog maar een speelveld van een paar vierkante meter over is en de spelers elkaar zeker vinden. Na uiterlijk 20 minuten is een ronde door dit spelprincipe voorbij.

Fortnite geschikt voor kinderen?

Fortnite is snel populair geworden, vooral bij jongere spelers. Daar zijn verschillende redenen voor. Een van de belangrijkste redenen is dat het spel volledig vrij is om te spelen en dat je geen echt geld hoeft uit te geven om het te kunnen spelen.

Een andere reden is de komische uitstraling, die niet erg realistisch is en het bevat geen bloed, schotwonden of lijken. Spelers die zijn neergeschoten verdwijnen gewoonweg en zijn niet meer zichtbaar.

Tegelijkertijd is de zeer fictieve setting van Fortnite niet gebouwd op terreurscenario's zoals vele andere games wel zijn. Dit is ook de reden waarom het spel in de meeste landen een leeftijdsclassificatie van 12 jaar heeft en de meeste ouders het spel als vrij onschuldig beschouwen.

Waarom echt geld uitgeven aan Fortnite?

Aangezien de ontwikkelaar de game gratis ter beschikking stelt, moet hij op zoek gaan naar andere manieren om de ontwikkelings- en serverkosten te financieren. In dat geval haalt Fornite dat uit cosmetica en Outfits, Skins en Emotes. Al deze dingen zijn slechts cosmetisch omdat ze geen invloed hebben op de kracht van het karakter of de wapens.

De snelste manier om nieuwe Outfits te kopen is via de zogenaamde V-Bucks in de Itemshop van Fortnite. V-Bucks staat voor VinderTech Bucks en is de officiële fictieve munteenheid van Fortnite.

V-Bucks kopen is dus een manier om sneller en gemakkelijker aan Outfits of Skins te komen.

Gratis V-Bucks ontvangen

Om V-Bucks gratis te krijgen moet je niets anders doen dan Fortnite spelen. Zogenaamde uitdagingen moeten worden voltooid om de bijbehorende beloning te ontvangen. De beloningen variëren afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de taak en het is dus mogelijk om tot honderd dagelijkse en wekelijkse taken uit te voeren en V-Bucks volledig gratis te krijgen.

Dagelijks inloggen voor gratis V-Bucks

Spelers die dagelijks inloggen op hun Fortnite-account ontvangen beloningen zoals V-bucks. Een gedetailleerd overzicht van alle beloningen is te vinden in onze Fortnite login-beloningen. kijk voor game-tips op de Save The World post.

Aanschaffen van Fortnite V-Bucks 

De tweede manier om aan V-Bucks te komen is niet gratis, maar het is veel sneller en minder ingewikkeld. Je kunt V-Bucks ook kopen voor echt geld en het inwisselen van een code op je account. Het is belangrijk om er zeker van te zijn dat je Fortnite V-Bucks aangeschaft voor het juiste platform. Omdat elk platform zijn eigen winkel heeft en de codes niet compatibel zijn met elkaar.

Hoe vindt u de juiste Fortnite V-Bucks

Fortnite op de PC
Voor de PC-versie van Fortnite heb je de Epics Games Launcher nodig voor V-Bucks.

Fortnite op de PlayStation 4
Voor de PlayStation versie moet je Fortnite V-Bucks via de PSN Store kopen. Je moet er altijd voor zorgen dat de code ook in Nederland of de betreffende regio kan worden ingewisseld. De gemakkelijkste manier om dit te doen is door een zogenaamde Global Key te kopen die niet gebonden is aan een bepaalde regio. Bij veel aanbieders krijg je een code voor kredietPSN Store , die je achteraf kunt gebruiken om Fortnite V-Bucks bij te kopen. Kijk daarom altijd eerst op onze PSN Card vergelijkingspagina voordat je een aankoop doet.

Naar de prepaid PSN Storekaarten

Fortnite op de Xbox One
Voor de Xbox One versie moet je voor V-Bucks bij de Xbox Live Store zijn. Aangezien veel van de prepaid kaarten en codes regio-gebonden zijn, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de juiste regio wordt ondersteund bij de aankoop. De eenvoudigste manier is om een Global Versie te kopen, omdat deze niet gebonden is aan een bepaalde regio. Neem altijd een kijkje op onze kredietvergelijkingspagina voor Xbox Live. Hieronder is een overzicht van de verschillende pakketten en V-Bucks prijzen.

Naar de prepaid Xbox Live kaarten

Fortnite op de Nintendo Switch
Voor de Nintendo Switch kan je V-Bucks kopen via eShop. De eShop is de officiële Nintendo online shop waar je ook direct Fortnite V-Bucks kunt kopen. Op onze prijsvergelijkingspagina kun je altijd de actuele prijzen voor prepaidkaarten-eShop vinden, die mogelijk goedkoper zijn. Voordat je een eShop voucherkaart koopt, moet je er altijd voor zorgen dat de code inwisselbaar is voor de juiste regio.

Naar de prepaid Nintendo eShopkaarten

Fortnite V-Bucks Pakketten en prijzen

De Fortnite V-Bucks pakketten zijn gespreid en dus krijg je altijd voor hetzelfde bedrag aan V-Bucks. Er is echter een bonus bovenop de grotere V-Bucks pakketten. Er is geen verschil tussen de prijzen voor PC (Epic Games) Xbox One (Xbox Live) PlayStation 4 (PSN Store) en Nintendo Switch (eShop).

  • 1.000 V-Bucks kost officieel 10 € - met dit pakket moet je het doen zonder bonussen.
  • 2.500 V-Bucks kost officieel 25 € - je krijgt er een bonus van 300 V-bucks bovenop.
  • 6.000 V-Bucks kost officieel 60 € - als bonus krijg je 1.500 V-bucks extra als bonus.
  • 10.000 V-Bucks kost officieel 100 € - daarvoor krijg je 3.500 V-Bucks extra als bonus.

Zo als je kunt zien, is het toch de moeite waard om regelmatig een van de grotere V-Bucks pakketten te kopen!

Fortnite V-Bucks als cadeaubon

Wie graag een vriend of familielid een plezier wilt doen, kan natuurlijk ook een cadeaubon van Fortnite V-Bucks kopen. Aangezien de code om het tegoed te verzilveren direct per e-mail komt, kun je het cadeau op je eigen manier geven. In een leuke boodschap per WhatsApp of persoonlijk in een cadeau of wenskaart. Je vindt op Keyfuchs ook een heleboel andere vouchers en prepaid kaarten voor alle gelegenheden of voor eigen gebruik. De voucherkaarten van de aanbieders kunnen ook gebruikt worden om bijvoorbeeld  FIFA 20 Points PS4, Xbox One of Nintendo Switch te kopen.

Fortnite V-Bucks geschenkalternatieven

Naast V-bucks pakketen zijn er ook andere dingen die je kan kopen. Er zijn zogenaamde Bundles pakketten, die een complete uitrusting met Outfits, Skins bevatten. Wie een paar aanbevelingen wil, kan onze huidige aanbiedingen bekijken.

Voordat je iets koopt, moet je er echter wel voor zorgen dat deze Pack, Bundle of Outfit voor het juiste platform inwisselbaar is.

Over de auteur