Final Fantasy XVI: Onthulling van Endgame en extra inhoud - Exclusieve inzichten in het actievolle avontuur

28 Mei 2023, 19:55 / by Fabian Rossbach
Final Fantasy XVI: Onthulling van Endgame en extra inhoud - Exclusieve inzichten in het actievolle avontuur

Een blik op het eindspel van Final Fantasy XVI

Tijdens onze verslaggeving over Final Fantasy XVI had ik de kans om enkele uren van het spel te spelen en een exclusieve blik te werpen op het eindspel en extra inhoud van creatief directeur Hiroshi Takai en gevechtsdirecteur Ryota Suzuki.

Er is veel te spelen, vooral voor fans van actievolle gevechten. FFXVI biedt een arcade-modus waarin spelers al voltooide niveaus opnieuw kunnen spelen, dit keer met een scorebord en een gevechtsranglijst. Een New Game+ playthrough opent twee extra moeilijkheidsgraden, die beide uitdagender zijn dan de reguliere verhaal- en actiemodus moeilijkheden.

New Game+ modus en Ultimaniac Mode

In de New Game+ modus kunnen spelers starten met al hun reeds ontgrendelde vaardigheden en uitrusting, waarbij de Final Fantasy-modus het hoogtepunt is. Deze verhoogt de moeilijkheidsgraad, verandert de plaatsing van monsters en mengt de tegenstanders tijdens gevechten.

Tijdens een New Game+ playthrough in de Final Fantasy-modus kunnen spelers door interactie met de Arete-steen in hun schuilplaats Final Fantasy-modus niveaus in de Arcade-modus of een nog moeilijkere variant genaamd Ultimaniac Mode voltooien. De wereldwijde ranglijsten van de Arcade-modus zijn alleen actief in deze twee modi.

Chronolith Trials: De ultieme uitdaging

Een New Game+ playthrough maakt het ook mogelijk om wapens verder te upgraden dan in de eerste playthrough. Bovendien kunnen accessoires alleen worden geüpgraded in de Final Fantasy-modus tijdens een New Game+ playthrough. Daarnaast krijg je toegang tot de Final Chronolith Trials of, als je niet in de Final Fantasy-modus bent, gewoon tot de Chronolith Trials.

Volgens Takai zijn deze uitdagingen de moeilijkste in FFXVI. Ze bestaan uit meerdere niveaus, waarvan elk vier rondes met tegenstanders bevat. De eerste drie rondes bestaan uit normale monstergolven, die met elke vooruitgang moeilijker worden. De vierde ronde bevat echter een baas. De Chronolith Trials zijn ook tijdritten, waarbij je extra tijd kunt winnen door bepaalde moves en combo's uit te voeren. Er is echter geen genezing in deze uitdagingen, behalve onmiddellijke regeneratie na het activeren van een Limit Break-techniek.

Eikon-gebaseerde Chronolith Trials

Elke Chronolith Trial is gebaseerd op een Eikon. In deze uitdagingen heb je alleen toegang tot de Eikonic-vaardigheden van de betreffende Eikon en moet je dus anders spelen dan buiten deze Trials, waar je Eikonic-vaardigheden vrij kunt combineren. Net als in de Arcade-modus is er ook bij de Chronolith Trials een wereldwijde ranglijst, maar alleen in de Final Fantasy-modus.

Conclusie: Een actief einde voor fans

Over het algemeen biedt het einde van Final Fantasy XVI een verscheidenheid aan uitdagende inhoud voor spelers die uitkijken naar actievolle gameplay en moeilijke gevechten. Met de New Game+ modus, de Ultimaniac Mode en de boeiende Chronolith Trials blijft het avontuur spannend en uitdagend, zelfs na het voltooien van het hoofdverhaal.

Over de auteur