Final Fantasy 7 Rebirth - Een gids voor romantiek en vriendschappen

02 Maart 2024, 18:19 / by Fabian Rossbach
Final Fantasy 7 Rebirth - Een gids voor romantiek en vriendschappen

Final Fantasy 7 Rebirth weet spelers niet alleen te boeien met zijn meeslepende verhaal en adembenemende graphics, maar ook met een diepgaand relatie- en romancesysteem.

Deze aspecten van het spel stellen je in staat om een hechtere band op te bouwen met de personages die Cloud op zijn reis vergezellen. In deze gids duiken we diep in de mechanica van dit systeem, belichten we hoe je je relaties met de verschillende personages kunt versterken en zelfs romantische relaties kunt ontwikkelen. Let op: deze gids bevat lichte spoilers.

Overzicht van het relatie systeem

In Final Fantasy 7 Rebirth speelt het relatie systeem een centrale rol bij het creëren van een gevoel van verbondenheid tussen Cloud en zijn metgezellen. Dit wordt vooral duidelijk in een sleutelmoment in de Gold Saucer in Hoofdstuk 12. Het systeem omvat de volgende personages:

  • Tifa Lockhart
  • Aerith Gainsborough
  • Barret
  • Red XIII
  • Yuffie

De huidige relatie status wordt weergegeven door een smiley symbool boven het hoofd van de personages, die je ziet wanneer je tijdens het verkennen op de L1-knop drukt. Afhankelijk van je acties of beslissingen kan de relatie verbeteren, wat wordt aangegeven door een kleurverandering van de smiley van grijs naar paars, geel, groen en donkerblauw tot lichtblauw.

Synergie vaardigheden en acties

Een sleutelcomponent om je relaties te versterken zijn de synergie vaardigheden en acties, die worden ontgrendeld door vaardigheidspunten (SP) uit te geven in het Folio-menu. Deze acties, uitgevoerd in gevechten, bieden een uitstekende manier om je relatie met een personage te versterken:

  • Synergie vaardigheden worden geactiveerd door de R1-knop ingedrukt te houden en stellen je in staat om een specifieke actie uit te voeren met een personage.
  • Synergie acties vereisen het vullen van de ATB-meter om een personagevaardigheid te selecteren die een synergie-pip toevoegt. Als twee personages minimaal twee pips hebben, kunnen ze hun synergie actie activeren.

Persoonlijke gesprekken en zijmissies

Het relatie systeem wordt ook beïnvloed door persoonlijke gesprekken en deelname aan zijmissies. Tijdens je verkenningen krijg je momenten waarop je met je metgezellen kunt interageren en uit verschillende antwoordopties kunt kiezen. Ook hebben de vele zijmissies in elk nederzettinggebied directe invloed op je relaties.

Te missen gebeurtenissen en je metgezellen in de Gold Saucer

Sommige relatie boosts kunnen volledig gemist worden, afhankelijk van je acties op bepaalde momenten. Deze gebeurtenissen variëren van wedstrijden, zoals het Bloedkoning Toernooi, tot beslissingen over outfits op het strand. Je acties op deze momenten kunnen aanzienlijke invloed hebben op de ontwikkeling van je relaties.

De hoogtepunten van het relatie systeem beleef je in de Gold Saucer, waar het personage met het hoogste relatie niveau Cloud uitnodigt voor een speciale sequentie. Dit kan variëren van vriendelijke gesprekken tot romantische gebaren, afhankelijk van hoe sterk je band met bepaalde personages is.

Afsluiting en herhalingsmogelijkheden

Nadat je de campagne hebt voltooid, biedt het spel je de mogelijkheid om via het Extra-instellingenmenu verschillende metgezellen te kiezen en Hoofdstuk 12 opnieuw te spelen. Dit stelt je in staat om verschillende interacties en eindes te ervaren, afhankelijk van hoe je je relaties met de personages hebt vormgegeven.

Final Fantasy 7 Rebirth biedt een rijke en dynamische spelervaring, waarin elke beslissing en interactie invloed heeft op de relaties tussen Cloud en zijn metgezellen. Of je nu streeft naar diepere vriendschappen of romantische relaties, dit systeem geeft het spel een extra laag van onderdompeling en emotionaliteit.

Over de auteur