FIFA 20 voor PlayStation 4 - PS4-uitgave op 27 augustus

19 September 2019, 21:06 / by Fabian Rossbach
FIFA 20 voor PlayStation 4 - PS4-uitgave op 27 augustus

Elk jaar in september is er een echt hoogtepunt voor consolefans, want de release van het nieuwe FIFA-spel van EA staat op de agenda. Wie zichzelf tot de absolute fa-scheuren rekent, zal deze maand van het jaar nauwelijks kunnen verwachten. Ook de nieuwe FIFA 20 voor de Playstation 4 belooft weer een echt hoogtepunt te worden en met de FIFA 20 PS4 Key kan dit hoogtepunt al op de releasedag worden genoten. De FIFA 20 PS4-toets biedt veel voordelen ten opzichte van de aanschaf van een 'harde schijf', omdat de code direct per post wordt verzonden en dus direct naar de console kan worden gedownload.

Welke nieuwe functies worden verwacht voor FIFA 20 op PS4?

Vergeleken met FIFA 19 heeft FIFA 20 veel innovaties te bieden. Dit omvat zowel grote veranderingen als kleinere functies. Een van de innovaties waar fans van voetbalconsoles wereldwijd reikhalzend naar uitkeken, was de terugkeer van het straatvoetbal en de indoor-voetbalmodus, die op FIFA 20 de dynamische naam Volta zal dragen. In principe is dit echter een soort comeback, en de FIFA heeft in het verleden al eens zaalvoetbal gespeeld.

Met de FIFA 20 PS4 Key kan de voetbalfan deze comeback heel snel vieren, vooral omdat deze modus dankzij de Frostbite-technologie zo dynamisch en levendig is als nooit tevoren. Dit is echter slechts één aspect van de innovaties die FIFA 20 zo aantrekkelijk maken. In de Volta-modus kan de speler zijn eigen karakter creëren en het bijna onbeperkt naar eigen inzicht ontwerpen. Volta belooft ontelbare uren voetbalkoorts op de PS4, van de ontwikkeling van zijn eigen stijl en zijn eigen bewegingen op het kleine veld tot verschillende voetbalvarianten die over de hele wereld gevierd worden.

Ook de FOOTBALL INTELLIGENCE is een van de vernieuwingen in FIFA 20. Met deze functie ziet de gameplay er een stuk realistischer uit, omdat de gameplay een beetje is vertraagd en uitdagender is geworden. Of het nu gaat om het spelen met de bal of het gedrag van spelers zonder de bal, FOOTBALL INTELLIGENCE biedt een ware verscheidenheid aan tactische opties voor de speler om te beheersen. De belangrijkste elementen van FOOTBALL INTELLIGENCE zijn momenten van beslissing met de bal en een authentieke spelstroom zonder de bal in combinatie met een nog realistischere balfysica, zodat het spel nog levendiger wordt en de speler meer in beeld komt.

De klassiekers

Met de FIFA 20 PS4-toets kun je direct in de wereld van het geweldige voetbal duiken. De grootste competities ter wereld, zoals de UEFA Champions League, de Europa League en de Super Cup, zijn in de nieuwste versie van de FIFA opgenomen in een absoluut authentieke vorm en natuurlijk vormen de originele trui-logo's en wedstrijdballen in combinatie met de originele trofeeën het perfecte kader voor deze grote competities. De speler kan deze competities van dichtbij meemaken in de carrièremodus en in het FIFA 20 Ultimate Team of in een volledig onafhankelijke Champions League-stand.

Het FIFA Ultimate Team is een van de populairste klassiekers in de FIFA. Maar ook FIFA 20 heeft hier nieuwe functies. Een essentieel punt hierbij is de toevoeging van managementtaken, waar de speler nu voor staat. Met de FIFA 20 PS4 Key word je niet alleen een speler, maar ook een doener achter de schermen die alle aspecten van het voetbalmanagement in de gaten moet houden. Natuurlijk kunnen zowel singleplayerseizoenen als online sessies in FIFA 20 in gelijke mate worden gevierd.

De FIFA 20-gameplay

Ervaren konijnen zullen de nieuwe gameplay in de nieuwe FIFA 20 zeker opmerken. De grootste verandering was de zogenaamde Timed Finishing, die in zijn voorganger FIFA 19 nog steeds zeer kritisch werd bekeken door de fans. Om deze reden heeft EA deze functie eindelijk gewijzigd in die zin dat de speler bij het schieten op de juiste timing moet letten. Omdat FIFA 20 niet alleen leuk moet zijn voor oude handen, maar ook toegang moet bieden aan nieuwe spelers, is deze functie een beetje gemakkelijker gemaakt. De displaysnelheid is vertraagd, wat de opname weer gemakkelijker maakt. De juiste sluitingspositie is echter nog steeds cruciaal voor succes.

De tragere gameplay-snelheid geldt niet alleen voor de voltooiing, maar ook voor het passerende spel. Onrealistische passen zullen in de nieuwe FIFA 20 niet langer mogelijk zijn. Maar er zal een sterker verschil zijn tussen de spelers zelf, dus hoe langzamer het spel wordt gespeeld, des te duidelijker zullen de snelheidsverschillen van de individuele spelers zijn. Dit was niet het geval met FIFA 19.

De andere wijzigingen

Naast nieuwe ontwerpen en nieuwe menu-items biedt FIFA 20 ook verdere wijzigingen in de carrièremodus. EA heeft de spelers de meest authentieke carrièremodus beloofd die er ooit is geweest. Nieuwe innovaties zoals het dynamische spelerspotentieel, dat nu direct door de gamer kan worden beïnvloed, zullen het spel een nieuwe diepgang geven en de meer veelzijdige persconferenties zullen ook een impact hebben op het spel. Door middel van individuele gesprekken kan de speler nu direct het moreel van zijn eigen spelers verhogen. Een slecht moreel heeft invloed op de vorm van de spelers, wat op zijn beurt een zeer negatief effect heeft op de totale waarde van de spelers.

De chemie in het team is nu belangrijker geworden. Het gedrag van de speler in de persconferenties en de daarmee samenhangende relatie met de media hebben een directe invloed op het interne klimaat van het team. In de nieuwe FIFA 20 heeft de gamer ook aanzienlijk meer mogelijkheden op het gebied van character design en voor het eerst kan zelfs een vrouw als personage worden geselecteerd en ontworpen.

Fifa 20: Dynamisch spelerspotentieel

Het dynamische spelerspotentieel moet een echte uitdaging zijn voor gamers. In de vorige FIFA-versies had elke speler een bepaald potentieel in de carrièremodus, dat werd bereikt ongeacht de prestaties van het spel. Echter, spelers die meer dan 30 doelpunten hebben gescoord in een enkel seizoen zijn niet verder gegaan dan hun gedefinieerde potentieel. In de nieuwe FIFA 20 is dit nu echter voorbij. De prestaties van de spelers op het veld is een belangrijk aspect van het spelerspotentieel.

FIFA 20 belooft opnieuw de beste voetbalgame op PS 4 te worden met alle innovaties en ook optische en daadwerkelijke verbeteringen. Met de FIFA 20 PS4 Key kan de speler zich er meteen van overtuigen dat FIFA toch een legende is onder de games. Trouwens: FIFA 20 is natuurlijk ook beschikbaar als FIFA 20 PC Key.

Meer over de spellen in deze post
Over de auteur