Exoborne - De nieuwe uitdager in het shooter-genre

25 Maart 2024, 10:12 / by Fabian Rossbach
Exoborne - De nieuwe uitdager in het shooter-genre

Exoborne gooit zijn hoed in de ring en positioneert zich als directe concurrent van de zwaargewichten Escape From Tarkov en Call of Duty Warzone DMZ. Ontwikkeld door Sharkmob, heeft dit tactische open-world extraction shooter-spel tot doel spelers te verrassen met zijn unieke benadering en innovatieve functies. We hebben een kijkje achter de schermen genomen en gesproken met de makers over dit veelbelovende project.

Een apocalyptisch avontuur wacht op je

In Exoborne duik je in een postapocalyptische versie van de Verenigde Staten, die geteisterd wordt door extreme natuurrampen. Jouw taak is om middelen te verzamelen om essentiële uitrusting en de kenmerkende Exo-Rigs voor jouw squad te maken. Martin Hultberg, de narratieve directeur, en Brynley Gibson, de uitvoerend producent, deelden hun visie op het spel en waarom het interessant zal zijn voor spelers.

Dynamisch weer als spelveranderaar

Een sleutelelement van Exoborne is het dynamische weersysteem dat zorgt voor onvoorspelbare ervaringen. Gibson benadrukte hoe dit systeem interageert met andere aspecten van het spel, waaronder wereldwijde gebeurtenissen, de manier waarop NPCs verschijnen, en natuurlijk met andere spelers. De introductie van gevaarlijke natuurrampen, zoals tornado's en blikseminslagen, biedt niet alleen een bedreiging, maar ook de mogelijkheid om deze in jouw voordeel te gebruiken.

De uitdaging van overleven

Naast het weer spraken de ontwikkelaars over een enorm mega-stormevenement dat het zicht sterk beperkt en spelers voor de ultieme overlevingsuitdaging plaatst. Deze gebeurtenissen vereisen slim denken en strategische planning om zowel bescherming als plunderkansen te vinden.

Een ander niveau van betrokkenheid

Gevraagd naar zorgen over de levensvatbaarheid van Exoborne, met name met betrekking tot Sharkmobs vorige project Vampire the Masquerade Bloodhunt, dat is stopgezet, benadrukte Hultberg het engagement van het team voor dit nieuwe, zelfstandig ontwikkelde en volledig ondersteunde project. Exoborne vertegenwoordigt niet alleen een ander niveau van betrokkenheid van Sharkmob, maar geniet ook de volledige steun van zijn huidige uitgever.

Nog geen releasedatum, maar de spanning stijgt

Exoborne heeft nog geen officiële releasedatum, maar de opwinding groeit. Spelers die op de hoogte willen blijven, kunnen de Steam-pagina van het spel bezoeken en het aan hun verlanglijstje toevoegen. Met zijn ambitieuze visie en belofte om een unieke spelervaring te bieden, staat Exoborne klaar om de wereld van Extraction Shooters te revolutioneren.

Exoborne biedt een boeiende mix van tactische gameplay, overlevingsstrijd en een dynamische wereld die de concurrentie wil aangaan met enkele van de grootste namen in het shooter-genre. Met zijn frisse perspectief en het engagement van de ontwikkelaars zou dit spel precies kunnen zijn waar fans van het genre naar op zoek zijn. Laten we hopen dat Exoborne zijn ambitieuze doelen bereikt en een langdurige en meeslepende spelervaring biedt.

Over de auteur