Everwild - Sea of Thieves ontwikkelaar Rare introduceert nieuw spel op X019

19 November 2019, 08:11 / by Fabian Rossbach
Everwild - Sea of Thieves ontwikkelaar Rare introduceert nieuw spel op X019

Everwild: Microsoft Rare presenteert 

Natuurlijk liet Microsoft de X019 niet de gelegenheid voorbijgaan om zijn interne studio's in de schijnwerpers te zetten. Rare was daarom niet te missen: De Britse studio gebruikte de beurs in Londen om de wereld een eerste indruk van Everwild te geven!

Innovatie in het wild?

Brede weilanden, dichte bossen en grote berglandschappen bevolkt door een veelheid aan fantasierijke dieren: De debuuttrailer van Everwild nodigt je uit in een kleurrijke spelwereld die waarschijnlijk ontstaat met de volgende generatie consoles in gedachten.

Concrete details over de eerste nieuwe Rare IP sinds Sea of Thieves (2016) zijn tot nu toe echter schaars - vele spreken over een actie-avontuur in een open omgeving waarin online interactie tussen spelers een bijzondere rol kan spelen.

Het hoofd van Rare onthult meer details

In een begeleidend persbericht heeft Craig Duncan (hoofd van Rare's studio) tot nu toe alleen maar onthuld dat het "een ervaring is die nieuwe speelmogelijkheden biedt in een natuurlijke en magische wereld". Louise O'Connor leidt het ontwikkelingsteam als Executive Producer en zorgt ervoor dat er een "echt origineel en ongelooflijk speciaal" spel wordt gemaakt. Duncan belooft ook dat spelers in staat zullen zijn om "memorabele, boeiende en betekenisvolle ervaringen" met elkaar te delen.

Release Kerstmis 2020

Everwild bevindt zich momenteel in een relatief vroeg stadium van ontwikkeling. Microsoft heeft dan ook geen enkele indicatie gegeven van een mogelijke releasedatum of zelfs een periode. Aangezien de opvolger van de Xbox One al is aangekondigd rond kerst 2020, kan je er echter van uitgaan, zoals aangegeven, dat het een next-gen titel is.

Sea of Thieves blijft updates en verbeteringen ontvangen

Hoewel de informatie over Everwild relatief duidelijk is, zullen de art-stylen volgens Rare naar behoren hersteld worden om zijn legendarische reputatie te versterken, wat een overwegend positieve eerste echo veroorzaakt.

Tegelijkertijd hoeven fans van Sea of Thieves zich geen zorgen te maken vanwege de nieuwe IP: Ondanks de dubbele last wil Rare het avontuur voor online piraten op de lange termijn blijven ondersteunen met updates en verbeteringen.

Officiële Everwild Aankondiging Trailer van de X019

Meer over de spellen in deze post
Over de auteur