De toekomst van Enshrouded - Topwensen van de community

13 Februari 2024, 14:39 / by Tom Schwiha
De toekomst van Enshrouded - Topwensen van de community

Enshrouded, het Early Access Survival-spel dat de harten van honderdduizenden spelers heeft veroverd, staat op een interessant keerpunt. De gepassioneerde community die dagelijks de wereld van Ember Vil verkent, heeft duidelijke ideeën over wat ze als volgende willen zien.

Dankzij een innovatief functievoorstelsysteem hebben we inzicht gekregen in de mogelijke toekomstige ontwikkelingen van het spel. Hier is een gedetailleerde blik op de Top 10-functies die spelers graag in Enshrouded willen zien.

Spelergerichte questprogressie

Een duidelijke boodschap van de community is de wens voor spelergerichte questprogressie. Op dit moment zijn quests gebonden aan de wereld, wat frustrerend kan zijn, vooral als je minder speeltijd hebt dan je vrienden. De ontwikkelaars hebben al plannen aangekondigd om dit te herzien, met verbeteringen zoals persoonlijke questvoltooiingen en een betere weergave van het questlog om voortgang duidelijker te communiceren.

Weer en levensvaardigheden

Het weer staat hoog op de lijst van meest gewenste functies, wat wijst op het potentieel dat spelers zien in de wereld van Enshrouded. Van de immersie tot aan de bouwkunst, het weer kan de ervaring aanzienlijk verrijken. Ook is er vraag naar de progressie van levensvaardigheden, die het verzamelen en ambachtelijk maken in het spel zou verdiepen door vaardigheden te verbeteren door middel van activiteiten.

Water, veeteelt en optionele PvE-basisovervallen

Verrassend genoeg ontbreekt er in Enshrouded een fundamenteel element: water. Deze functie zou niet alleen de esthetiek van het spel verbeteren, maar ook nieuwe gameplay-mogelijkheden openen. Veeteelt is een andere populaire wens die het boerderij-element van het spel zou kunnen uitbreiden en verdiepen.

Optionele PvE-basisovervallen zouden een nieuw niveau van uitdaging en betrokkenheid toevoegen door spelers aan te moedigen hun bases creatiever en strategischer vorm te geven.

Efficiëntie en gevechtsverbeteringen

Nog een belangrijke zorg van de community is het verbeteren van de efficiëntie bij het gebruik van werkplaatsen en de mogelijkheid om materialen rechtstreeks vanuit het basiskamp te gebruiken. Op het gebied van gevechten staat de wens voor dubbele wapenhantering bovenaan de lijst, wat de diversiteit en diepgang van de gevechtsopties zou vergroten.

Moeilijkheidsopties en rondzwervende bazen

Moeilijkheidsopties en rondzwervende bazen maken de top 10 van wensen compleet. De community zoekt manieren om het spel aanpasbaarder en uitdagender te maken, waarbij rondzwervende bazen de wereld levendiger en dynamischer zouden maken.

Een wereld vol mogelijkheden

Enshrouded bevindt zich op een spannend punt in zijn ontwikkeling. De community is betrokken en zit vol ideeën over hoe het spel verbeterd kan worden. Van het introduceren van weereffecten en water tot een verdieping van de bouw- en gevechtsdynamiek, de top 10 van communitywensen biedt een fascinerend inzicht in de toekomst van het spel. Het is duidelijk dat het ontwikkelteam een gepassioneerde spelersbasis heeft, waarvan de feedback en suggesties het potentieel hebben om Enshrouded te transformeren in een nog meeslepender en boeiender ervaring. De reis van Enshrouded is nog lang niet voorbij en het zal interessant zijn om te zien welke van deze functies werkelijkheid worden in de wereld van Ember Vil.

Over de auteur