Dragon's Dogma 2 New Game Plus - Alles wat je moet weten

02 April 2024, 19:00 / by Fabian Rossbach
Dragon's Dogma 2 New Game Plus - Alles wat je moet weten

Als je het fantastische avontuur van Dragon's Dogma 2 al hebt voltooid, staat je misschien de ultieme uitdaging te wachten: de New Game Plus-modus. Deze modus biedt je de mogelijkheid om het spel opnieuw te beleven met al verworven items, vaardigheden en meer. Maar hoe werkt dat precies en wat maakt deze spelmodus zo bijzonder? In dit artikel krijg je een gedetailleerd overzicht van alles wat je moet weten over de New Game Plus-modus in Dragon's Dogma 2.

Wat is New Game Plus?

New Game Plus in Dragon's Dogma 2 biedt je de kans om het spel opnieuw te starten met een bestaand personage, waarbij je veel van je prestaties uit de vorige playthrough behoudt. Dit omvat:

  • Items, Wapens en Uitrusting
  • Je Ervaringspunten, Vaardigheden en Beroepsvoortgang
  • Goud en RC (Rift Crystal)
  • Portcrystals die je over de kaart hebt verspreid

Het is echter belangrijk op te merken dat alle questspecifieke items worden verwijderd, met uitzondering van de Empowered Godsbane Blade.

Voordelen en Veranderingen in New Game Plus

De overstap naar de New Game Plus-modus biedt niet alleen het voordeel dat je je hard verdiende beloningen kunt behouden, maar biedt ook enkele unieke veranderingen en mogelijkheden:

  • Gratis wijziging van het uiterlijk van je personage en je Pawns aan het begin
  • Toegang tot geavanceerde beroepen direct na een rust in de Borderwatch Outpost Inn
  • Herstart van alle quests, waardoor je een nieuwe kans krijgt om het spel opnieuw te ervaren
  • Volledige toegang tot de kaart vanaf het begin
  • De Dragonforged NPC wordt beschikbaar, die je statistieken en beroepsvaardigheden kan versterken

Een opmerkelijke eigenschap is dat de vijanden in New Game Plus niet sterker worden. Dit betekent dat gevechten mogelijk gemakkelijker zijn, vooral als je al over de beste uitrusting beschikt.

Voorbereiding op New Game Plus

Voordat je de New Game Plus-modus betreedt, word je door verschillende waarschuwingen geleid om ervoor te zorgen dat je volledig op de hoogte bent van je beslissing. Deze waarschuwingen wijzen erop dat je:

  • Je spelvoortgang overdraagt, maar alle questvoortgang verliest.
  • Je beslissing niet kunt herstellen zodra je doorgaat.

Het is daarom verstandig ervoor te zorgen dat je alles hebt bereikt wat je wilde bereiken in de huidige playthrough, vooral het ware einde van het spel, om de volledige ervaring te krijgen.

Uitrusting in New Game Plus

Nadat je een New Game Plus-playthrough start, zul je aanvankelijk zonder je uitrusting zijn, vergelijkbaar met bij je eerste spelstart. Je volledige uitrusting wordt echter veilig opgeslagen in je opslag en kan vanuit elk herberg snel worden opgehaald, zodat je snel weer volledig uitgerust bent.

Conclusie

New Game Plus in Dragon's Dogma 2 biedt een fascinerende mogelijkheid om het spel opnieuw te doorlopen met aanzienlijk voordeel en nieuwe strategieën en speelstijlen te verkennen. Met de informatie uit deze gids ben je goed voorbereid om het avontuur opnieuw te beginnen en de wereld van Dragon's Dogma 2 met nieuwe ogen te bekijken.

Over de auteur