Dragon's Dogma 2 - Alles wat je moet weten vóór de release

21 Februari 2024, 22:24 / by Tom Schwiha
Dragon's Dogma 2 - Alles wat je moet weten vóór de release

Dragon's Dogma 2: De volgende grote stap van Capcom?

Met de aankomende release van Dragon's Dogma 2 staat ons een RPG-hoogtepunt te wachten, dat nu al wordt getipt als potentiële kanshebber voor de titel "Game van het Jaar 2024". Capcom heeft de afgelopen weken tal van details onthuld over deze langverwachte titel, van nieuwe vocaties tot updates over de framerate en zelfs een speelbare demo.

Laten we zonder verdere omhaal eens kijken naar de meest opwindende vernieuwingen.

Vocaties: De klassen van Dragon's Dogma 2

Capcom heeft details over de vocaties in Dragon's Dogma 2 vrijgegeven, de karakterklassen van het spel. Naast een verscheidenheid aan vocaties werd met name de klasse "Warfare" geïntroduceerd, die exclusief beschikbaar is voor de Arisen en het gebruik van alle wapens mogelijk maakt, evenals het leren van verschillende vaardigheden uit andere vocaties.

Echter met als nadeel lagere basisstatistieken, wat een zorgvuldige speelstijl vereist.

Gameplay en Framerate: Vloeiende spelervaring?

In verschillende korte gameplayvideo's werden de gevechten en vaardigheden van de verschillende vocaties getoond, van het zwaardvechten van de Fighter tot de tovenarij van de Mage. Maar niet alleen de gameplay, ook de technische uitvoering stond centraal in de discussies.

Capcom heeft bevestigd dat Dragon's Dogma 2 op de pc een onbeperkte framerate zal bieden, wat bij de community voor opluchting zorgde nadat er bezorgdheid was geuit dat het spel op consoles beperkt zou zijn tot 30 FPS.

Een speelbare demo op komst?

De traditie van speelbare demo's bij Capcom geeft hoop dat ook Dragon's Dogma 2 spelers een voorproefje zal geven. Recente ontdekkingen in de Steam-database suggereren dat er een gratis demo in de planning zou kunnen zijn. Dit zou niet alleen de gelegenheid bieden om het spel uit te proberen voordat je het koopt, maar ook eventuele zorgen over optimalisatie en speelbaarheid wegnemen.

Op weg naar succes: Gaat Dragon's Dogma 2 vlammen?

De eerste Dragon's Dogma kon ondanks positieve recensies niet de verwachte verkoopcijfers behalen.

Toch lijkt het erop dat Dragon's Dogma 2 dit zou kunnen veranderen. Met de toenemende populariteit van grote fantasy-RPG's en Capcom's versterkte reputatie als een van de meest betrouwbare studio's in de branche, zou Dragon's Dogma 2 precies op het juiste moment kunnen komen om zowel oude fans als een nieuwe generatie spelers te enthousiasmeren.

Voorpret en verwachtingen: Wat hopen we van Dragon's Dogma 2?

Met de aankondiging van Dragon's Dogma 2 heeft Capcom de lat hoog gelegd. De voorgestelde vocaties en het veelbelovende gameplay wijzen op een diepgaande en veelzijdige spelervaring. Terwijl de community in afwachting is van meer details, met name over de technische uitvoering en een mogelijke demo, groeit de anticipatie voor de release. Hopelijk kan Dragon's Dogma 2 aan de hoge verwachtingen voldoen en zich als een waardige opvolger vestigen.

Wat vind jij van Dragon's Dogma 2? Ben je net zo benieuwd als wij? Deel je gedachten en verwachtingen in de reacties en blijf op de hoogte van meer updates over Dragon's Dogma 2 en andere gamingnieuwtjes.

Over de auteur