DOOM Eternal - Nieuwe release datum en al het belangrijke nieuws

28 Oktober 2019, 18:00 / by Fabian Rossbach
DOOM Eternal - Nieuwe release datum en al het belangrijke nieuws

De DOOM-serie is waarschijnlijk een van de klassiekers van de First-person-shooters en is al sinds de eerste titel in 1993 verschenen. Met DOOM Eternal zal er in 2020 na meer dan drie jaar eindelijk een nieuw deel verschijnen. De releasedatum is recentelijk uitgesteld door id Software. Volgens de ontwikkelaar is de reden hiervoor de verfijning van het spel, die iets meer tijd in beslag neemt dan verwacht. De nieuwe releasedatum voor DOOM Eternal is zondag 22 maart 2020.

Om de tijd tot dan toe te overbruggen zijn we op zoek gegaan naar het laatste nieuws en informatie over DOOM Eternal.

Voor welke platformen verschijnt DOOM Eternal?

De First Person Shooter verschijnt voor PC, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. De Nintendo Switch-versie verschijnt later dan de andere versies. Een exacte datum is nog niet bekend, maar zal eind 2019 worden gepubliceerd.

De invasion mode komt later...

Ander slecht nieuws is over de invasion mode in DOOM Eternal. Dit zou niet speelbaar zijn zoals oorspronkelijk gepland, maar zal pas later verschijnen met een gratis update. In deze modus jaag je op andere spelers en laat je hen zien wie de beste DOOM Slayer is.

Waar speelt DOOM Eternal zich af?

Het nieuwste deel brengt je terug naar de planeet Aarde en doet je denken aan DOOM II: Hell On Earth. De aarde wordt overspoeld door hordes demonen die al het leven willen vernietigen. Alleen de DOOM Slayer kan de demonen stoppen en de wezens terugsturen naar de hel. Maar er zullen ook reizen zijn naar een ruimtestation, dat zich op de Phobos maan bevindt. Omdat deze informatie alleen afkomstig is van foto's en video's, hebben we hier geen verdere informatie over kunnen vinden.

Schademodel inzien

The Glory Kills, die al erg populair waren in DOOM (2016), komen ook terug in DOOM Eternal. Op hetzelfde moment kondigde id Software aan dat er vernietigbare demonen zullen zijn. Dit betekent dat er een optisch schademodel komt dat niet alleen de gezondheid van de demonen laat zien, maar ook waar je ze hebt ontmoet. Zo kun je de bewoners van de onderwereld er nog sneller naartoe sturen.

Wapen-upgrades in DOOM Eternal

Het bekende Preator Suit, dat de DOOM Slayer draagt, krijgt een aantal wijzigingen en upgrades. Het pak heeft nu een uitschuifbaar mes aan de linkerarm dat demonen kan halveren. Daarnaast is het jachtgeweer opgewaardeerd tot een vleeshaak. Met deze vleeshaak kun je demonen neerschieten en ze naar je toe trekken. Dit werkt echter alleen met demonen en niet op muren of plafonds, zoals het geval is in Just Cause 4 .

Naast de upgrades zijn er ook enkele nieuwe wapens, wat het doden nog leuker maakt.

  • De Ballista: een laserdraagraket die explosieve granaten afvuurt en de demonen bij een inslag in stukken snijdt.

  • Het zware kanon: een mengsel van een machinepistool en een sluipschuttersgeweer.

  • De vlammenwerper: doet precies wat de naam zegt - het vuurt vlammen af.

  • Het zwaard: werd alleen gezien in een gameplay-trailer en de software heeft er nog geen verdere informatie over gegeven. Maar we denken dat het niet veel anders kan dan hakken en verdelen - maar je hebt niet veel meer nodig.

Nieuwe en oude tegenstanders

Om de nieuwe wapens voldoende te kunnen gebruiken, zijn natuurlijk nieuwe vijanden nodig. id Software is niet alleen met nieuwe ideeën gekomen, maar maakt ook een comeback van de goede oude tegenstanders uit de oude titels van de DOOM-serie. Je kunt je verheugen op Pain Elemental, Arachnotrons, Marauder en de legendarische Doomhunter.

  • The Pain Elemental is een monster dat in drie versies beschikbaar is en voor het eerst in DOOM II te zien was. Hij paait geen verloren zielen als hij aanvalt, maar alleen als hij sterft. De zwakte van de Pain Elementals zijn aanvallen van getemde hellehonden.

  • De spinachtigen zijn een mengsel van een robotspin en een monster. De eerste keer dat ze werden gezien in DOOM II en de Spierdemons zijn zeer sterk maar een maatje kleiner. De Arachnotrons zijn bewapend met twee sterke plasmapistolen die salvo's van gele en groene plasmastralen afvuren.

  • De Marauders zijn demonische vijanden die voor het eerst in DOOM Eternal zullen verschijnen. Afgezien van een concepttekening is er nauwelijks meer informatie over de tegenstander. Het lijkt een beetje op de DOOM Slayer en volgens de id-software moet er ook een verbinding zijn tussen de Marauder en de DOOM Slayer.

  • De Doomhunter is een nieuwe vijand die voor het eerst in DOOM Eternal zal worden gezien. Hij is een demon uit het rijk van terreur en de laatste van zijn soort. De soort wordt eigenlijk Agardon Hunter genoemd en na de onheilige kruistocht overleefde slechts één van zijn soorten. Deze laatste Doomhunter is speciaal uitgerust om op de Doom Slayer te jagen en zal je leven moeilijker maken.

Online spelers als demonen

Er is een hele nieuwe type tegenstander in de vorm van andere DOOM Eternal spelers. De ontwikkelaar id Software heeft aangekondigd dat je kunt deelnemen aan het spel van andere spelers als een demon. Dit zou de ultieme uitdaging moeten zijn, maar je kunt het activeren of deactiveren voor je eigen spel. We kijken zeker uit naar de implementatie van deze nieuwe co-op mode voor DOOM Eternal.

Nieuw spel, nieuwe Engine

DOOM Eternal heeft ook een aantal wijzigingen aangebracht aan de Engine, aangezien id Tech 6 is vervangen door id Tech 7. Volgens id Software maakt de herontworpen engine aanzienlijk meer details en complexere niveau-ontwerpen mogelijk zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Wij denken dat het spel 60 FPS voor de console versie zal bereiken en de PC versie zal verschijnen zoals gewoonlijk zonder enige beperking.

DLC's voor DOOM Eternal

Voor de singleplay van DOOM Eternal belooft id Software in de loop van 2020 een aantal DLC's uit te brengen. Zodra wij meer gedetailleerde informatie van de ontwikkelaar ontvangen, zullen wij deze aan je doorgeven.

Pre-Order Bonus voor DOOM Eternal

Voor alle pre-orders van DOOM Eternal is er een zeer speciale bonus, die zonder de uitgestelde releasedatum niet zou hebben bestaan. Omdat de toegift DOOM 64 heet en eigenlijk een exclusief Nintendo Switch-spel had moeten zijn, is de remake van de Nintendo 64-klassieker, die in 1997 werd uitgebracht, nu ook beschikbaar voor de PC, Xbox One en PlayStation 4.

Het spel zal alleen beschikbaar zijn om te downloaden tijdens de release van DOOM Eternal. We hopen dat id Software dit zal heroverwegen en het spel op voorhand zal vrijgeven om te downloaden. Zo kan de wachttijd duidelijk beter worden overbrugd en kunnen spelers zich al één keer opwarmen.

Meer over de spellen in deze post
Over de auteur