Dome Keeper - De Double Dome Update in detail

06 Oktober 2023, 10:45 / by Tom Schwiha
Dome Keeper - De Double Dome Update in detail

Welkom terug, Bewaarder!

Goed nieuws uit de wereld van Dome Keeper: de Double Dome Update is live! Wat betekent dit voor jou? Twee gloednieuwe koepels om te verkennen en een geheel nieuw aanvullingssysteem voor jouw koepel. Maar let op: als je eerder met mods hebt gespeeld, kan jouw spel na de update crashen. De oplossing? Meld je gewoon af van de mods en test welke al compatibel zijn met de nieuwe versie 3.0.

Twee nieuwe koepels om te verkennen

Het hoogtepunt van de update zijn zonder twijfel de twee nieuwe koepels: de Artillerie-Koepel en de Tesla-Koepel. De Artillerie-Koepel scoort met het grootste vuurkracht van alle voorgaande koepels - een waar wonderwapen voor het vernietigen van monsters. Uitgerust met een mortier dat explosieve projectielen afvuurt en een snelvurend luchtafweer-machinegeweer, zal het jouw vijanden flink opwarmen.

De Tesla Dome biedt een andere vorm van spelplezier: elektriserende verdediging is hier het sleutelwoord. Met deze koepel kun je Electro Orbs rond je koepel plaatsen om monsters af te weren voordat ze te dichtbij komen. Het beste eraan? Het is de enige koepel die vrije doelstellingen in beide dimensies mogelijk maakt.

Koepel Supplementen: Personaliseer je koepel

De Double Dome Update brengt ook een nieuwigheid in het spel die je strategische vaardigheden op de proef zal stellen: Koepel Supplementen. Sommige van de bestaande koepel-upgrades uit de Tech Tree zijn vervangen door deze "Supplementen". Dit zijn extra upgrades die kunnen worden toegevoegd aan bestaande upgrade-paden voor je koepel. Je vindt deze aanvullingen door een nieuwe kamer te ontdekken die een Power Core bevat.

Andere vernieuwingen en fixes

  • Toegang tot Seizoen 5 van de Prestige-modus
  • Nieuwe "Mine View"-functie om je mijn te bekijken na het voltooien van een run
  • Talrijke balansaanpassingen en verbeteringen
  • Fixes om problemen op te lossen

Ondanks dat de update veel spannende vernieuwingen met zich meebrengt, kan het zijn dat na de update enkele van je individuele toetseninstellingen zijn gereset. De reden hiervoor is dat we aan de toetseninstellingen hebben gewerkt om ruimte te maken voor de secundaire vuurvaardigheid van de nieuwe Artillery Dome.

Op naar het avontuur!

Zo, genoeg woorden - het is tijd om de nieuwe koepels en functies zelf uit te proberen. Pak je Steam Key en duik in het avontuur van Dome Keeper. We zijn benieuwd hoe je de vernieuwingen bevalt en kijken uit naar je feedback. Tot die tijd: veel gameplezier!

Over de auteur