Diablo IV - De nieuwste Cinematic trailer en wat we al weten

03 November 2019, 19:04
Diablo IV - De nieuwste Cinematic trailer en wat we al weten

DIABLO IV ONTHULD

Op 1 november 2019 onthulde Blizzard officieel Diablo IV (4), dat in 2020 zal verschijnen. Net als zijn voorgangers wordt de actie-rollenspel voor de PC, Xbox One en PlayStation 4 uitgebracht. Of er ook een release voor de Xbox Scarlett en PlayStation 5 zal zijn, is nog niet onthuld.

Met de onthulling op BlizzCon 2019, toonde Blizzard ook direct een Cinematic trailer van het spel. De ontwikkelaars wilden echter nog niet veel onthullen over het verhaal en de trailer onthult alleen dat Lilith de baas zal zijn in het nieuwe spel. Diablo IV moet donkerder zijn dan deel III en meer naar de richting van I en II toe.

Wat is het verhaal van Diablo IV?

Het verhaal van Diablo IV begint vele jaren na de gebeurtenissen van Diablo III. De daden van de hoge hemel en de brandende hel heeft talloze mensen de dood in gebracht. Het resulterende vermogensvacuüm wordt gevuld door Lilith. Het gerucht gaat dat de dochter van Mephistos de moeder van alle mensen is en dat haar macht en invloed de harten van de inwoners van Sanktuarios zou moeten raken. Het versterkt de slechte kwaliteiten van mensen en dompelt de bekende wereld onder in de diepste en meest desolate duisternis die ze ooit heeft gezien.

Hoe is de spelwereld van Sanctuary in Diablo IV?

Voor het eerst zal de spelwereld van Sanktuario in Diablo IV een open wereld zijn, die je vrij kunt verkennen. De wereld is verdeeld in vijf regio's en kan in elke gewenste volgorde worden gereisd. De regio's zijn naadloos met elkaar verbonden en de ene regio is gevaarlijker dan de andere.

Om naar Sanctuary te reizen heb je een trouwe berg aan je zijde en kun je door de zones reizen. Ontmoet vrienden en andere spelers in een van de vele steden en creëer een groep met hen. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om met andere spelers te handelen. Duels voor roem, eer en rijkdom zijn een aangename afwisseling in de steden en bieden je de kans om je vaardigheden te tonen.

Diablo IV alleen al verkennen

Natuurlijk kun je het Heiligdom ook alleen en in je eigen tempo verkennen. De willekeurig gecreëerde kerkers zijn gericht op de sterkste spelers en kunnen alleen of in groepen van maximaal vier spelers worden betreden.

Welke klassen zijn er in Diablo IV?

Bij de start van Diablo IV zijn er vijf klassen om uit te kiezen, allemaal verschillend in uiterlijk, vaardigheden en uitrusting. Blizzard heeft al drie van hen in de gameplay video gepresenteerd.

Officiële gameplay-trailer met drie personageklassen in Diablo IV

De Barbaar

De naam zegt het meest over deze klas. Je gooit jezelf in het midden van de vijand en slaat met brute kracht zelfs zonder moeite een hele horde in elkaar.

Voor de kracht van je aanvallen gebruik je je woede (Fury) en geef je je aanvallen een ongelooflijke kracht. Een bijzonder kenmerk van de barbaar in Diablo IV is de mogelijkheid om vier wapens tegelijk te dragen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het zogenaamde Arsenal System, waarmee je wapens kunt aanpassen aan een nieuwe vijand en kunt kiezen tussen twee tweehandige wapens en twee eenhandige wapens.

De Skilltree stelt je in staat om talenten te leren en te verbeteren voor speciale wapentypes. Als je aanvalt, gebruik je automatisch de juiste wapens voor de aanval. Zo moet een saai gevecht worden omgezet in een gevarieerd en goed doordacht gevecht.

 

De tovenares

Je veroorzaakt enorme schade met vuur, bliksem en ijs. De magie die je gebruikt wordt gevoed door de onmetelijke geheimzinnige kracht.

De drie soorten schade, vuur, ijs en bliksemschade zijn verschillend effectief, afhankelijk van de vijand en kracht. Bliksemschade heeft de neiging om tussen de doelen te springen, waarbij AoE-schade wordt aangericht. Brandschade daarentegen veroorzaakt grote schade over een langere periode en veroorzaakt vaak explosies. De ijsschade heeft de mogelijkheid om vijanden te bevriezen of te vertragen en vooral in combinatie met andere klassen kan dit tot de overwinning leiden.

Volgens de grote selectie van magische spreuken, zal de skill tree ook groot zijn. De latere vaardigheidspunten zullen echter niet voldoende zijn om alle drie de elementen volledig te verkennen. Het is dus beter om één of twee elementen te kiezen en ze volledig te controleren.

 

De druïde

Je bent de heerser van de krachten van de natuur en veranderen in wilde dieren en monsters.

Als vormveranderaar kun je een weerwolf of beer worden en tegelijkertijd je magie gebruiken. Dit stelt je in staat om melee en gevarieerde gevechten uit te oefenen en meerdere vijanden tegelijk aan te vallen. Natuurlijk kun je ook andere dieren en zelfs planten voor je laten vechten. Tot nu toe is bekend dat je twee wolven, een zwerm raven en zelfs giftige plantenranken kunt oproepen.

De behendigheidsboom van de druïde is verdeeld in twee takken. In de eerste tak is er sprake van meleegevechten in de vorm van weerwolven of beren. De tweede tak zal gespecialiseerd zijn in aard- en stormtovenarij en zal vooral nuttig zijn om te vechten in je menselijke vorm.

Meer nieuws over Diablo IV

We kijken nu al uit naar Diablo IV en zijn enthousiast om te zien wat Blizzard zal onthullen over het nieuwe spel in de nabije toekomst. Zodra we een nieuwe ervaring opdoen zullen we jou hierover informeren op Keyfuchs.

Meer over de spellen in deze post