Diablo IV - Grafische problemen en lange wachttijden in de bètatest

20 Maart 2023, 22:00 / by Tom Schwiha
Diablo IV - Grafische problemen en lange wachttijden in de bètatest

Blizzard heeft onlangs de beta-test voor Diablo IV gelanceerd en volgens sommige rapporten lijkt het spel problemen te veroorzaken met sommige grafische kaarten. Bovendien hebben veel spelers geklaagd over lange wachttijden in het spel. In dit artikel gaan we dieper in op beide onderwerpen en bespreken we de verschillende standpunten van de spelers.

Grafische problemen bij Diablo IV

Volgens sommige rapporten hebben spelers met een Nvidia GeForce RTX 3080 Ti problemen met hun grafische kaarten tijdens het spelen van Diablo IV. Een bepaalde scène met bloemen en een besneeuwd landschap lijkt het probleem te veroorzaken. Dit is deels het geval bij zowel Nvidia- als AMD-gebruikers.

Sommige spelers meldden zelfs dat hun grafische kaarten zijn verbrand. Anderen hadden echter alleen problemen met de betreffende scène en konden het spel na het opnieuw opstarten van hun pc voortzetten. Sommige spelers konden het spel helemaal niet spelen. Blizzard heeft nog niet gereageerd op de problemen.

Lange wachttijden in de bètatest

Terwijl sommige spelers worstelden met de grafische problemen, klaagden anderen over lange wachttijden in het spel. Veel spelers moesten lang in de wachtrij staan om het spel te kunnen spelen. Blizzard heeft de spelers gevraagd in de wachtrij te blijven staan zodat hun timer niet werd gereset, maar sommige spelers moesten uren wachten voordat ze het spel konden spelen.

Sommige spelers hebben echter geprobeerd de wachttijd te omzeilen door simpelweg uit te loggen en weer in te loggen. Dit leidde echter vaak tot nog langere wachttijden.

Conclusie

Het is afwachten hoe Blizzard zal reageren op de rapporten over de grafische problemen en lange wachttijden. Ondertussen moeten spelers die problemen hebben met hun systeem mogelijk wachten voordat ze Diablo IV uitproberen. Als je het spel al speelt, moet je rekening houden met de wachtrijen en mogelijk vroeg inplannen om lange wachttijden te vermijden. We houden je zeker op de hoogte zodra er verdere ontwikkel

Over de auteur