Halo-modus in Destiny 2 - Bungie onderzoekt de mogelijkheid van een Halo-modus

02 Maart 2024, 17:47 / by Tom Schwiha
Halo-modus in Destiny 2 - Bungie onderzoekt de mogelijkheid van een Halo-modus

Bungie, de studio achter de legendarische Halo-franchise, heeft bevestigd dat ze overwegen om een door Halo geïnspireerde Big Team Battle-modus te integreren in Destiny 2. Dit zou een spannende ontwikkeling kunnen zijn voor fans van beide series, vooral voor degenen die verlangen naar de klassieke PvP-gameplay die Bungie ooit zo beroemd maakte.

Technische obstakels op de weg

In een recente Firing Range Podcast sprak wapenontwerper Mercules over de plannen en noemde hij het een "lopend onderzoek bij Bungie". Het introduceren van zo'n modus is echter niet zonder hindernissen, aangezien eerdere pogingen om grotere aantallen spelers in Destiny-activiteiten te integreren, op technische problemen stuitten. Deze moeten worden overwonnen om de modus zowel leuk als stabiel te maken.

De uitdaging van de vorige generatie

Een ander punt van overweging is de voortdurende ondersteuning voor consoles van de vorige generatie. Sommige fans pleiten ervoor dat Bungie zich in de toekomst uitsluitend zou moeten richten op de PS5 en Xbox Series X|S om dergelijke ambitieuze projecten te kunnen realiseren. Het toevoegen van een Big Team Battle-modus in Destiny 2 zou niet alleen nostalgische gevoelens kunnen oproepen, maar ook de technische grenzen van het spel kunnen verleggen.

Een onzekere toekomst

Hoewel voertuigen tot nu toe geen rol hebben gespeeld in de PvP-gebieden van Destiny 2, blijft het afwachten of deze nieuwe modus ze terug zal brengen of zich eerder zal richten op grotere teams en arena's. Mercules benadrukt echter dat grotere teams de gameplay in een meer speelse en experimentele richting kunnen sturen, vergelijkbaar met het succes van Big Team Battle in Halo.

Een gevarieerde PvP-ervaring

Deze overwegingen maken deel uit van Bungies inspanningen om de PvP-ervaring in Destiny 2 als geheel nieuw leven in te blazen. Met de intentie om te blijven experimenteren met verschillende aspecten van de Destiny-sandbox, kunnen spelers zowel nieuwe "party-modi" als serieuzere spelmodi verwachten. De toekomst van PvP in Destiny 2 ziet er veelbelovend uit, en als de Big Team Battle-modus werkelijkheid wordt, zou dit veel spelers terug kunnen lokken naar de PvP-arena's.

Voor nu blijft het spannend welke verrassingen Bungie nog in petto heeft voor de Destiny-community terwijl we ons voorbereiden op de confrontatie met de Witness in de aankomende uitbreiding The Final Shape. Er is geen beter moment om de beste builds voor Titans, Hunters of Warlocks samen te stellen en klaar te zijn voor de uitdagingen die voor ons liggen.

Over de auteur