Deep Rock Galactic: Rogue Core - De ultieme gids

06 Oktober 2023, 12:39 / by Tom Schwiha
Deep Rock Galactic: Rogue Core - De ultieme gids

Deep Rock Galactic Rogue Core - Een nieuw avontuur voor dwergmijnwerkers

"Deep Rock Galactic Rogue Core", het populaire coöperatieve spel voor maximaal vier spelers, is terug en brengt het dwerg-FPS-mijnspel in roguelike-formaat voor fans van rots en steen. Het is een op zichzelf staand spel dat een "roguelite-draai" aan de gameplay geeft. Geïnspireerd door de beste roguelike-spellen, breng je niet langer steeds meer opgestapelde uitrusting mee voor elke volgende missie naarmate je vordert. In plaats daarvan moet je beginnen met basisuitrusting in elke missie en je krachten en vaardigheden opbouwen.

Het verhaal achter Deep Rock Galactic: Rogue Core

De problemen beginnen wanneer mijnbouwbedrijf Deep Rock Galactic geheime operaties opzet diep in Hoxxes IV om een ongelooflijk nuttig nieuw mineraal genaamd "Expenite" te zoeken. Al snel zijn hun graafplaatsen donker geworden en is alle communicatie verloren gegaan. Jij en je team zijn de Reclaimers, een elite-team dat is gestuurd om de locaties weer online te brengen, erachter te komen wat de "Greyout" veroorzaakt en verdere problemen te voorkomen.

Het gameplay van Deep Rock Galactic: Rogue Core

In Rogue Core kies je bij een missie een Phase Suit met een actieve vaardigheid naar keuze, samen met een van de unieke Reclaimer-wapens. Zodra je landt, baan je je een weg door de Greyout-barrière - een eenrichtingsingang. Naarmate het spel vordert, kunnen geborgen DRG-uitrustingen en wapens worden gedeeld tussen jouw bemanning, terwijl het ontdekken van Expenite-afzettingen je in staat stelt krachtige, tijdelijke upgrades vrij te spelen.

Hoe dieper je graaft, hoe machtiger je wordt - maar de verkenning wordt gevaarlijker. Uiteindelijk is jouw doel om de graafplaats in de kern terug te winnen. Tussen de missies door ontgrendel je nieuwe Reclaimer-wapens, Phase Suits en Suit Mods die in toekomstige runs kunnen verschijnen.

Release en Early Access

Deep Rock Galactic: Rogue Core is nog niet klaar voor de lancering, hoewel Ghost Ship Games een uitgebreide Early Access-fase plant. Eenmaal dichter bij de release zullen er mogelijkheden zijn voor gesloten Alpha-tests voordat het spel officieel wordt gelanceerd via Steam Early Access. Zodra het beschikbaar is, kun je een exemplaar kopen en meedoen tegen een gereduceerde prijs "om de onvoltooide staat van het spel te weerspiegelen", vergelijkbaar met het originele Deep Rock Galactic. Ghost Ship zegt te verwachten dat deze Early Access-periode "18 tot 24 maanden" zal duren, dus verwacht niet dat het volledige spel de komende jaren op de markt komt.

Deep Rock Galactic: Rogue Core zal worden gelanceerd via Steam Early Access. Er is momenteel geen releasedatum en het team van Ghost Ship Games benadrukt dat het "nog vroeg" is, maar ze zijn toegewijd aan een proces van "open ontwikkeling" - je kunt de voortgang volgen en het op je verlanglijstje zetten op Steam als je nieuwsgierig bent om mee te doen.

Wil je meer actie? Probeer het origineel!

Deep Rock Galactic blijft een van de meest leuke coöp-games op de pc en is ook beschikbaar als onderdeel van de PC Game Pass-bibliotheek van Microsoft voor abonnees. Probeer het eens en wie weet sluit je je op een dag aan bij dit glorieuze koor van "Rock and Stone". En vergeet niet: je kunt op elk moment je avontuur beginnen in Deep Rock Galactic: Rogue Core. Maak je klaar om met je vrienden af te dalen in de diepten van Hoxxes IV!

Over de auteur