Death Stranding - Nieuwe informatie en trailer

17 Juni 2019, 00:00 / by Fabian Rossbach
Death Stranding - Nieuwe informatie en trailer

Death Stranding is een actie-rollenspel van de hand van Metal Gear-bedenker Hideo Kojima.
Kojima heeft hiervoor zijn eigen ontwikkelstudio genaamd Kojima Productions opgericht in Japan. Naast de productie zal het studio ook als uitgever voor de Playstation 4-titel optreden. Het spel zal op 8 november 2019 officieel verschijnen. De Decima-engine zal worden gebruikt als engine, die eerder in Horizon Zero Dawn werd gebruikt.

De mysterieuze open wereld doorkruist je als Sam Porter Bridges. Hier is de acteur Norman Reedus gekozen als acteur. Je kent hem van de zombie-serie The Walking Dead en de film The Bloody Path of God. Hij heeft veel van zijn karakteristieken overgedragen op het hoofdpersonage van het spel.

Er zijn steeds meer details bekend over het verhaal. In de mysterieuze en onwerkelijke game-wereld zijn er naast de schaduwwezens nog andere gevaren. Het lijkt erop dat een organisatie probeert de beschaving te vernietigen. Uit de trailers die tot nu toe zijn vrijgegeven, zijn naast vele nieuwe vragen ook nieuwe antwoorden gekomen. Het lijkt erop dat Sam Porter Bridges het kind dat hij bij zich draagt, naar een bepaalde plek moet brengen. Om deze taak te voltooien, moet hij een aantal uitdagingen overwinnen, waarbij hij veel handige gadgets tot zijn beschikking heeft.
In een video was bijvoorbeeld al een motorfiets te zien waarmee Sam vrij door de open wereld kan bewegen. Ook in een trailer is een ladder gezien die automatisch uitklapt en het mogelijk maakt obstakels in de ruige landschap te overwinnen. Sommige fans hebben al Island als locatie van het spel vastgesteld, wat bevestigd is door Kojima.

Op de officiƫle website van het spel zijn ook enkele informatie te vinden. Zo staat er bijvoorbeeld dat er een soort asynchroon online multiplayer zal zijn. Het is dus mogelijk andere spelers te helpen zonder ooit met hen in contact te komen. Onder deze hulp vallen leveringen van aanvullende middelen en veilige toevluchtsoorden. Bovendien staat er dat de hoofdpersoon niet kan sterven, tenminste niet op de klassieke manier. Dus je vindt jezelf na een dood in een mysterieuze wereld die op z

Over de auteur