Dead by Daylight - Dit moet je weten over de nieuwste update

11 Oktober 2023, 13:04 / by Fabian Rossbach
Dead by Daylight - Dit moet je weten over de nieuwste update

Wat kun je verwachten in de nieuwe Dead by Daylight-update?

Liefhebbers van griezelige horror, let op! Dead by Daylight heeft een gloednieuwe update en wij van Keyfuchs hebben alle details voor je op een rijtje gezet. Of je nu een ervaren moordenaar of een sluwe overlevende bent, deze veranderingen zullen zeker invloed hebben op jouw spelervaring. Dus pak een kopje koffie (of iets sterkers, als je dat liever hebt) en maak je klaar voor het laatste nieuws uit de wereld van Dead by Daylight.

Laten we beginnen met de moordenaarsperks. Sommige daarvan zijn bijgewerkt om het spel nog spannender te maken. Vooral de verandering bij "Heimelijke Verfolgung" is het vermelden waard: als jouw Obsession gehaakt is, krijg je de Undetectable-status en een 5% Haste-statuseffect voor maximaal 18 seconden! Iets dat zeker voor enkele opwindende momenten zal zorgen.

Updates voor Survivor-Perks en Killer

Ook de Survivor-Perks worden niet vergeten. Met de nieuwe update wordt de perk "Achtergrondspeler" geactiveerd wanneer de Killer een andere Survivor oppakt. Zodra je begint te rennen, sprint je met 200% van je normale loopsnelheid gedurende 5 seconden. Dat kan in sommige situaties het beslissende verschil maken.

Ook de Killers zelf worden niet verwaarloosd. The Wraith heeft een update gekregen en we zijn benieuwd welke invloed dit zal hebben op het spel. Daarnaast zijn er ook verbeteringen bij andere Killers zoals The Huntress en The Deathslinger, waarvan de herlaadtijden nu sneller zijn.

Anti Face-Camp functie en kaartupdates

Een interessante nieuwe functie is het Anti Face-Camp systeem. Survivors aan de haak hebben nu een interne "Camp-Meter", die vult wanneer de Killer in de buurt is. Zodra de meter vol is, kan de Survivor met een kans van 100% de haak verlaten. Dit zou het campen aanzienlijk minder aantrekkelijk moeten maken!

We gaan verder met de kaartupdates: The Shattered Square map en The MacMillan Estate Realm hebben een update gekregen. We kijken er naar uit om deze locaties in Dead by Daylight opnieuw te verkennen.

Foutoplossingen en PTB-aanpassingen

Natuurlijk zijn er ook enkele fouten opgelost. Problemen met uitdagingen, audio, AI en meer zijn aangepakt en opgelost. Dit zou de spelervaring nog vloeiender en aangenamer moeten maken.

Tenslotte zijn er aanpassingen gemaakt in de Public Test Build (PTB). Bots pakken geen items meer op die bijna geen lading meer hebben. En de Anti Face-Camp functie is verder geoptimaliseerd: er is een 7-seconden genadeperiode toegevoegd voor de Killer om het gebied te verlaten voordat het systeem geactiveerd wordt.

Dat was het voor nu van onze kant. We hopen dat je net zo enthousiast bent over de nieuwe veranderingen in Dead by Daylight als wij! Houd je ogen open voor meer updates en veel plezier met spelen!

Over de auteur