Dead by Daylight - Vecna brengt de fantasy-horror naar de mist

13 Juni 2024, 19:50 / by Fabian Roßbach
Dead by Daylight - Vecna brengt de fantasy-horror naar de mist

Ontdek het nieuwste hoofdstuk van Dead by Daylight, waarin de duistere wereld van Dungeons & Dragons samenkomt met de populaire horror-shocker. Met de nieuwe Killer Vecna, twee speelbare Overlevers en de kaart Vergeten Ruïnes, wordt het spel verrijkt met een aantal meeslepende elementen.

De nieuwe killer: Vecna, de Lich

Vecna, bekend als Heer van de Verrotte Toren en Meester der Geheimen, is een berekenende veroveraar en meester van magie. In Dead by Daylight brengt hij zijn meedogenloze jacht naar heerschappij in de mist. Als nieuwe killer biedt Vecna unieke vaardigheden die zijn tegenstanders angst aanjagen. Zijn krachten omvatten krachtige spreuken en een exclusief wapen, het Zwaard van Chaos, dat alleen ontgrendeld kan worden door het aanschaffen van het Dungeons & Dragons-hoofdstuk.

De nieuwe overlevenden: Aestri Yazar en Baermar Uraz

In dit hoofdstuk worden ook twee nieuwe overlevenden geïntroduceerd: Aestri Yazar en Baermar Uraz, twee onverschrokken barden en avonturiers. Hun ontmoetingen met het kwaad zijn legendarisch en worden bezongen in ballades. Aestri en Baermar brengen frisse wind in de groep overlevenden van Dead by Daylight. Spelers kunnen tussen Aestri en Baermar wisselen om verschillende tactieken te gebruiken. De aanschaf van het hoofdstuk ontgrendelt ook exclusieve cosmetische items: De gouden Elfenkorset voor Aestri en het gouden Brokaathemd voor Baermar.

De nieuwe map: Vergeten Ruïnes

De map Vergeten Ruïnes is beschikbaar voor alle spelers en biedt een duistere, labyrintachtige omgeving die perfect past bij de sfeer van het spel. De ruïnes zitten vol gevaarlijke hoeken en verstopplekken die zowel overlevenden als killers nieuwe uitdagingen bieden. Het ontwerp van deze map weerspiegelt de griezelige en mystieke esthetiek van Dungeons & Dragons en zorgt voor spannende matches.

Exclusieve cosmetische items

Spelers die het Dungeons & Dragons-hoofdstuk aanschaffen, ontvangen naast de nieuwe personages ook drie exclusieve cosmetische items. Het Zwaard van Chaos voor Vecna, het gouden Elfenkorset voor Aestri en het gouden Brokaathemd voor Baermar geven het spel extra glans en individualiteit.

Aanpassingen en bugfixes

Naast de nieuwe inhoud zijn er ook enkele belangrijke aanpassingen en bugfixes:

  • The Good Guy - Addons: Power Drill en Automatic Screwdriver zijn aangepast om het spelverloop eerlijker te maken.
  • UX-verbetering: Er is een nieuwe optie toegevoegd om te kiezen tussen een grote en een verkleinde voorvertoning van items.
  • Bugfixes: Talrijke fouten zijn verholpen, waaronder problemen met de "Bloody Rewards"-uitdaging, audioproblemen bij The Legion's Backstabber Outfit en verschillende bugs bij bots en personages.

Conclusie

Het Dungeons & Dragons-hoofdstuk brengt frisse wind en spannende inhoud naar Dead by Daylight. Vecna als nieuwe killer, Aestri Yazar en Baermar Uraz als overlevenden evenals de Vergeten Ruïnes bieden nieuwe uitdagingen en voegen fascinerende elementen toe aan het spel. De nieuwe cosmetische items en de vele bugfixes zorgen ook voor een verbeterde spelervaring. Met enkele kleine aanpassingen zou dit hoofdstuk een van de beste uitbreidingen voor Dead by Daylight kunnen worden.

Over de auteur