Darksiders: Genesis - De hemel stuurde een opruimingsploeg

22 November 2019, 22:07 / by Tom Schwiha
Darksiders: Genesis - De hemel stuurde een opruimingsploeg

Op het oorlogspaard - Darksiders: Genesis van het huis  THQ Nordic ontketend de vierde ruiter en barst de apocalyps los. Strife (in het Nederlands vertaald als "Strijd") gaat de onderwereld in om op monsters en demonen te jagen. Maar hij is niet alleen.

Bekijk nu de officiële Darksiders: Genesis filmtrailer en beleef de avonturen van Strife.

Een nieuw perspectief

In de Darksiders spellen kijken de spelers mee over de schouders van een van de vier apocalyptische ruiters terwijl ze zich een weg vechten door een wereld van chaos en verwoesting. Daarbij sporen de ruiters een plot op dat door engelen en demonen is ontstaan en dat de aarde en haar mensen eenvoudigweg heeft gemaakt tot een speelveld.

De avonturen van Strife spelen zich af voor het uitbreken van de apocalyps en tillen de blik naar hoge hoogte. De spelers verlaten het zicht over de schouders en krijgen in plaats daarvan een top-down actie-rollenspel aangeboden. Dit maakt het Strife mogelijk om ten alle tijden een oogje in het zeil te houden op wat er om je heen gebeurt en om snel de gevaren dat achter je rug schuilen te zien.

Kleurrijk arsenaal aan wapens

Hoe zou een Apocalyps ruiter er uitzien als hij donkere wezens niet goed kan verhitten? Dat wil hij (Strife) niet weten, en hij zal veel wapens en speciale vaardigheden voor zijn gevecht in voorraad moeten hebben.

Terwijl hij de voorkeur geeft aan zijn kleine, handige duopistolen, vindt de ruiter in de loop van het spel aanvalsmogelijkheden zoals een 360°-bocht of een brandend demonenzwaard, dat bij elke slag een vuurdoorgang door de tegenstanders slaat. Uitgerust als deze, kan de strijd tegen de vernietiging goed beginnen.

Alone fighter met ondersteuning

In de filmtrailer Darksiders: Genesis zie je Strife in zijn eentje het toevluchtsoord van een machtige demoon betreden. De driekoppige schurk is minstens vier keer zo hoog als Strife zelfs tegen de vele aanwezige ondersteuning ziet de ruiter van de Apocalyps er niet al te best uit. Toch staat hij zelfverzekerd voor de horde en kondigt hij aan dat de raad hem heeft opgedragen dit demonengat uit te roeien. Zelfs als de helse wezens in lachen uitbarsten, worden zijn woorden gevolgd door de daden van Strife. Eerst ontdoet hij zich van de enorme driekoppige demonen, voordat een vuurbal die uit de lucht valt en de ondergeschikten vermoord.

De trailer onthult een spannend aspect van het spel. Omdat de vuurbal niet alleen een natuurkracht is. In plaats daarvan is het War ("oorlog"), die zijn broer ter hulp schiet, biedt Darksiders: Genesis spelers de mogelijkheid om te vechten alleen of in co-op modus. Dus het uitroeien van demonen maakt het nog leuker!

 

Meer over de spellen in deze post
Over de auteur