Contractors Showdown - VR Battle Royale gaat van start met open bèta

02 Maart 2024, 18:00 / by Tom Schwiha
Contractors Showdown - VR Battle Royale gaat van start met open bèta

Het universum van Contractors breidt zich uit met Contractors Showdown, een nieuw VR Battle Royale-spel dat in 2024 de harten van fans wil veroveren. Vergeleken met de weinige bestaande VR Battle Royale-spellen, zoals het bekende Population: One, belooft Contractors Showdown de lat hoger te leggen. Caveman Studio bereidt zich voor om het spel later dit jaar uit te brengen en heeft aangekondigd dat er een reeks open bètaweekenden zullen plaatsvinden, te beginnen op 1 maart.

Toegang tot de bèta

Na een gesloten bèta in februari, die de eerste spelers een voorproefje gaf, opent Contractors Showdown zich nu voor een breder publiek.

De open bèta is gratis beschikbaar voor alle eigenaren van Steam VR en Meta Quest en loopt gedurende drie opeenvolgende weekenden: van 1 tot 3, 8 tot 10 en 15 tot 17 maart. Om deel te nemen, moeten geïnteresseerden lid worden van de Contractors Showdown Discord, aangezien de bèta niet rechtstreeks te downloaden is via de officiële winkels.

De strijd wacht op jou

De gameplay van Contractors Showdown speelt zich af op een enorm kaart van 16 vierkante kilometer, die een gevarieerd landschap biedt voor teamspelers of solospelers. Met maximaal 45 spelers per match kunnen deelnemers alleen, in duo's of in driekoppige groepen spelen.

De ontwikkelaars beloven een tactische ervaring waarin spelers met hulpmiddelen zoals luchtaanvallen en UAV's het slagveld kunnen domineren. Een arsenaal aan pistolen, SMG's, automatische geweren, sluipschuttersgeweren en verschillende soorten granaten staat ter beschikking, aangevuld met een uniek perksysteem en progressiemechanica waarmee spelers resourcepunten kunnen verzamelen, blauwdrukken kunnen ontgrendelen en hun personage kunnen aanpassen met tal van cosmetica.

Een blik op de toekomst

Na afloop van de open bèta is Caveman Studio van plan Contractors Showdown officieel uit te brengen in het tweede kwartaal van 2024. Dit biedt een spannende kans voor zowel VR-enthousiastelingen als Battle Royale-fans om een nieuw niveau van competitie en onderdompeling te ervaren.

Met de aanstaande release en de open bètatests staat Contractors Showdown op het punt om de VR-gamingscene nieuw leven in te blazen en spelers over de hele wereld uit te nodigen in zijn tactische universum.

Over de auteur