CoD Black Ops 6 - Ontwikkelaars plannen verbeteringen aan de onpopulaire launcher

11 Juni 2024, 18:40 / by Fabian Roßbach
CoD Black Ops 6 - Ontwikkelaars plannen verbeteringen aan de onpopulaire launcher

De CoD HQ Launcher heeft weinig enthousiasme opgewekt bij de Call of Duty-community. Met Black Ops 6 wil het ontwikkelingsteam echter aanzienlijke verbeteringen doorvoeren om de spelervaring te optimaliseren.

Overzicht van de wijzigingen aan de CoD HQ Launcher

Sinds de lancering vorig jaar heeft de CoD HQ Launcher veel fans teleurgesteld. In plaats van gemakkelijke toegang te bieden tot de verschillende spellen in de Call of Duty-serie, leidde de launcher vaak tot frustratie door herhaaldelijk opstarten en navigeren. De ontwikkelaars van Call of Duty Black Ops 6 hebben deze kritiek gehoord en werken aan verbeteringen die met de nieuwe titel zullen worden geïntroduceerd.

Gerichte verbeteringen en communityfeedback

De ontwikkelaars bij Treyarch, het studio achter Black Ops 6, hebben tijdens de Summer Game Fest gesproken over de toekomstige plannen voor de launcher. Yale Miller, Senior Director of Production bij Treyarch, legde uit dat ze de gemengde reacties van de community hebben gehoord en een vernieuwing van de launcher te verwachten is met Black Ops 6. "We weten dat veel spelers tegelijkertijd met meerdere Call of Duty-spellen spelen. De mogelijkheid is er, maar we moeten het beter doen," aldus Miller.

Noodzaak en functionaliteit van de CoD HQ Launcher

Een veel bekritiseerd aspect van de launcher is de noodzaak ervan. Veel spelers zijn in de war waarom ze plotseling een launcher nodig hebben om Call of Duty-spellen onder één dak te verbinden. Miller verduidelijkte verder: "Je kunt op één plek gegevens delen tussen verschillende titels, of het nu Warzone is of een premiumtitel. Als je alleen de premiumtitel wilt spelen, moet je dat kunnen doen zonder extra kosten. Maar als je zowel de premiumtitel als Warzone speelt, kun je daadwerkelijk gegevens delen, zodat je niet dubbel hoeft te betalen."

Verbetering van de gebruikersinterface (UI)

De gebruikersinterface van de CoD HQ Launcher was ook een groot onderwerp. Het team werkt eraan om het opstartproces voor het gewenste Call of Duty-spel sneller en eenvoudiger te maken. Matt Scronce, Associate Design Director bij Treyarch, meldde dat ze herhaaldelijk met hun UX-directeur op kantoor zaten en het aantal toetsaanslagen telden dat nodig was om Black Ops 6 te starten. "We kijken naar het aantal toetsaanslagen, hoelang het duurt - al die dingen bekijken we over de hele linie," voegde Miller toe.

Technische uitdagingen en toekomstige verbeteringen

Volgens Treyarch zijn een ander aspect van de gemengde reacties op de app de technische obstakels en de visuele weergave. "Een deel daarvan zijn de technische uitdagingen en iets nieuws doen, waar we aan werken en proberen het beter te maken," zei Miller. "Er is ook het visuele leveringssysteem, en er was eerlijk gezegd verwarring over wat we willen verbeteren."

Conclusie: Een betere launcher voor Black Ops 6

De geplande verbeteringen aan de CoD HQ Launcher laten zien dat Treyarch de community serieus neemt en actief werkt aan het verbeteren van de spelervaring. Met Black Ops 6 staat er een uitgebreide update op stapel die niet alleen de gebruiksvriendelijkheid verhoogt, maar ook de efficiëntie en functionaliteit van de launcher optimaliseert.

Blijf op de hoogte voor meer updates en bereid je voor op een verbeterde versie van de Call of Duty HQ Launcher bij de lancering van Black Ops 6.

Over de auteur