Call of Duty: Modern Warfare - De nieuwste aflevering van de serie

17 Juni 2019, 00:00 / by Fabian Rossbach
Call of Duty: Modern Warfare - De nieuwste aflevering van de serie

De schietreeks Call of Duty gaat naar de volgende ronde. Nadat er de afgelopen weken steeds meer geruchten waren over de naamgeving van de aankomende Call of Duty, lijkt de naam nu officieel te zijn. Volgens verschillende bronnen zou het nieuwe 16e deel van de geliefde franchise gewoon "Modern Warfare" heten. Daarmee willen ze waarschijnlijk een soort restart van de serie proberen, iets wat we al hebben gezien bij EA en Need for Speed.

Eerder deze week werd gemeld dat het spel deze week aan de pers zou worden getoond en dat het waarschijnlijk deel zou uitmaken van de Modern Warfare-serie. Dus het was eigenlijk zeker dat de titel "Modern Warfare 4" zou zijn. Er waren ook gesprekken dat het in 2009 erg populaire Modern Warfare 2 als Remastered-versie zou worden uitgebracht. Dit werd vermoed omdat het nog steeds geen backward compatibility heeft op de Xbox One. De andere spellen uit de laatste generatie wel.

Call of Duty is al jaren het uithangbord onder de shooters, hoewel het toekomstige setting van veel delen veel spelers niet bevallen heeft. In de first person shooter vecht je je alleen door de oorlogsgebieden om je doel te bereiken of je stort je in de multiplayer in de directe actie. Het spel is onder andere populair geworden vanwege het snelle gameplay.

De delen van de Modern Warfare-serie concentreren zich op de moderne tijd en niet, zoals andere CoD-delen, op de Tweede Wereldoorlog of de toekomst.

Over de auteur