Blizzard - Binnenkort gaan de lichten uit in China

18 Januari 2023, 20:17 / by Fabian Rossbach
Blizzard - Binnenkort gaan de lichten uit in China

Blizzard, de gerespecteerde game-ontwikkelaar, beschuldigt NetEase ervan dat zijn spellen in China volgende week offline gaan. In tegenstelling tot eerdere verwachtingen ziet het bedrijf niet de Chinese overheid als schuldige aan.

Contract loopt af

Sinds december 2020 is bekend dat het 14-jarige contract tussen Blizzard en NetEase afloopt. Dit betekent dat nieuwe verkopen van het bedrijf in China worden stopgezet. Blizzard had toen aangekondigd dat het een oplossing zou vinden, maar dat is nog steeds niet gebeurd. Om de verkopen en het spelen in het algemeen voort te zetten, moet een nieuwe Chinese uitgeverijpartner worden gevonden die aan de strengere eisen van de Communistische Partij van China (CPC) voldoet. Omdat dit nog niet is gebeurd, worden alle spellen van Blizzard in China op 23 januari stopgezet. Er is nog geen oplossing gevonden voor de spelstanden van de spelers.

Dit zou voor Blizzard een grote financiële verlies kunnen betekenen. Het bedrijf benadrukt echter dat het zich inspant om een ​​oplossing te vinden om de verkopen en het spelen van zijn spellen in China weer mogelijk te maken. We zullen de ontwikkelingen volgen en u bijwerken met nieuwe informatie zodra die beschikbaar is.

Over de auteur