Crusader Kings III - Dev Diary #120 geeft een voorproefje van nieuwe functies

22 Maart 2023, 20:11 / by Fabian Rossbach
Crusader Kings III - Dev Diary #120 geeft een voorproefje van nieuwe functies

De ontwikkelaars van Crusader Kings III hebben een nieuwe Dev Diary gepubliceerd waarin ze een blik werpen op de aankomende verbeteringen in het spel. Hierbij gaat het om een groot aantal kleine veranderingen die het spelplezier moeten vergroten. De focus ligt op het oplossen van balansproblemen en het introduceren van nieuwe uitdagingen. We hebben de belangrijkste punten uit het Dev Diary voor je samengevat.

Vazalhoudingen

Een nieuwe functie in het spel zijn de zogenaamde vazalhoudingen. Het wordt nu mogelijk om de houding van je vazallen te beïnvloeden en daarmee de relatie met hen te verbeteren of te verslechteren. Dit kan invloed hebben op hun loyaliteit en belastingopbrengsten. Om spelers meer invloedsmogelijkheden te geven, worden er nieuwe tools geïntroduceerd om vazalonvrede aan te pakken.

Stationering van huursoldaten

Ook de stationering van huursoldaten wordt herzien. Het wordt nu mogelijk om ze in je eigen provincies te stationeren en daardoor sneller te kunnen reageren op conflicten. Dit gaat echter wel gepaard met hogere kosten. Bovendien zullen er beperkingen zijn aan hoeveel huursoldaten er in een provincie kunnen worden gestationeerd.

Herbalancering van domeinlimieten

De herbalancering van domeinlimieten zal de beperkingen voor de grootte van je eigen rijk herzien. Het doel is om spelers meer vrijheid te geven bij het vormgeven van hun rijk en tegelijkertijd de balans van het spel niet te verstoren. Het wordt nu mogelijk om meer leengoederen te hebben, maar dit gaat gepaard met hogere kosten.

Verbeterde gebouwenslots

De gebouwenslots worden herzien. Er zullen nu meerdere soorten gebouwen zijn voor elk slot, die verschillende voor- en nadelen hebben. Hierdoor kunnen spelers hun heerschappijgebied individueler vormgeven en aanpassen aan hun behoeften.

Rich Presence

Met de introductie van Rich Presence hebben spelers meer mogelijkheden om hun spelactiviteiten te delen met anderen. De functie maakt deel uit van de Discord-integratie en stelt spelers in staat om hun h

Over de auteur