Baldur's Gate 3 - Na meer dan 19 jaar verschijnt er eindelijk een nieuw deel in 2020.

17 November 2019, 16:46 / by Fabian Rossbach
Baldur's Gate 3 - Na meer dan 19 jaar verschijnt er eindelijk een nieuw deel in 2020.

Een van de meest populaire spelseries keert terug

Geruchten werden een officiële aankondiging: De Larian Studios werken aan een nieuw deel van de Baldur's Gate serie. En de fans wachten hier al op sinds het tweede deel, dat in 2000 werd uitgebracht.

Een lange droge periode zal snel voorbij zijn

De spelbeurs E3 2019 was nog niet eens begonnen, dus het was duidelijk: het derde deel van de Baldur's Gate serie komt eraan! Bijna 19 jaar na het laatste deel is de serie vandaag de dag nog steeds niet vergeten door fans van deze genre. De ontwikkelaars van Bioware hebben een trouwe fanbase opgebouwd, die zich tot op de dag van vandaag verheugen op elk nieuws. Soortgelijke games zoals Divinity: Original Sin 2 sprong tussendoor in de bres. De programmeurs van Larian Studios blazen nu Baldur's Gate 3 nieuw leven in. De Belgische ontwikkelaar kent de grote verwachtingen van de fans en heeft al een indrukwekkende teaser voor het spel uitgebracht. In de ateliers in Gent, Dublin, Quebec en Sint-Petersburg worden de werkzaamheden voortgezet. Bovendien werden de rechten van het merk opnieuw in licentie gegeven.

Geen directe voortzetting

Uiteraard zal de titel de regels van de vijfde D&D editie volgen, maar er is geen directe voortzetting van het tweede deel. Het gevechtssysteem zal waarschijnlijk in real time draaien en kan indien nodig worden gepauzeerd. De eerste scènes in het spel zijn nog ver weg. Het is ook niet onwaarschijnlijk dat de feedback van de fans de verdere ontwikkeling van Baldur's Gate 3 zal beïnvloeden. Ook over de exacte releasedatum is er op dit moment niet veel duidelijk. Zo blijft het spannend. Publicatie in 2019 wordt niet langer verwacht. De titel moet verschijnen voor PC en Google Stadia. Maar er kunnen ook andere platforms worden overwogen.

Baldur's Gate 3 - Officiële aankondiging Trailer voor officiële aankondiging

Meer over de spellen in deze post
Over de auteur