Backpack Battles - Het nieuwe indie-succes op Steam

11 Maart 2024, 21:09 / by Tom Schwiha
Backpack Battles - Het nieuwe indie-succes op Steam

Backpack Battles, een pas uitgebracht indie-spel, heeft binnen één dag ongelooflijke 100.000 exemplaren verkocht en is al bekroond met een perfecte beoordeling van 10/10 op Steam. Geïnspireerd door de uitdagende inventarissystemen van klassieke RPG's zoals Diablo 4, Last Epoch en anderen, brengt dit spel een frisse kijk op het genre.

Een verrassende hit

Ondanks de grote namen zoals Diablo 4, Last Epoch en Path of Exile, die al tientallen jaren het klassieke RPG-genre domineren, is "Backpack Battles" erin geslaagd om zich te onderscheiden door een uniek concept. Het spel neemt het bekende en vaak als lastig ervaren inventarissysteem van deze spellen en maakt er het centrale spelprincipe van.

Een spel dat uitdaagt en verbindt

"Backpack Battles" is niet alleen een RPG, maar ook een multiplayer-indiespel dat spelers over de hele wereld in zijn greep houdt. Als avonturier in een fantasiewereld is het jouw taak om het perfecte inventarissysteem te cultiveren. Je koopt de juiste voorwerpen, combineert ze effectief en rangschikt je uitrusting zodanig dat deze perfect in je rugzak past. Vervolgens neem je het op tegen andere spelers in online gevechten. Het is jouw vaardigheid in het beheren van je inventaris die over winst of verlies beslist.

Records en erkenning

Sinds de release op vrijdag 8 maart heeft "Backpack Battles" al een nieuw record gevestigd voor gelijktijdige spelers, met 32.635 spelers, en heeft daarmee zelfs grote namen zoals The Elder Scrolls Online en Rimworld ingehaald. De ontwikkelaars, PlayWithFurcifer, hebben hun verbazing over het succes uitgesproken en beloofden het spel voortdurend te verbeteren en spelers de best mogelijke ervaring te bieden.

Overweldigend positieve reacties

Met bijna 2.000 gebruikersbeoordelingen op Steam en een gemiddelde beoordeling van 10/10 of 'overweldigend positief', heeft "Backpack Battles" bewezen dat het een spel is dat zowel uitdagingen als plezier biedt. Wie zelf een indruk van deze indie-hit wil krijgen, kan het spel vinden op Steam.

Voor degenen die op zoek zijn naar meer spannende spellen, is het ook de moeite waard om een kijkje te nemen bij de beste aankomende pc-spellen van 2024 of de huidige beste RPG's. "Backpack Battles" heeft laten zien dat zelfs kleinere ontwikkelingsteams grootse prestaties kunnen leveren als ze met passie en creativiteit aan hun spellen werken.

Over de auteur