ARK Survival Ascended - Een turbulente update vol met nieuwe functies

09 Februari 2024, 18:00 / by Fabian Rossbach
ARK Survival Ascended - Een turbulente update vol met nieuwe functies

De afgelopen dagen heeft ARK Survival Ascended een achtbaan van emoties ervaren, met grote veranderingen, nog grotere problemen en mogelijk de laatste grote boost voor de volgende grote release. Studio Wildcard heeft hard gewerkt om het serveroverdrachtssysteem en het nieuwe cosmetische systeem af te ronden, maar zoals verwacht verliep niet alles vlekkeloos.

Grote veranderingen brengen grote uitdagingen met zich mee

De introductie van het serveroverdrachtssysteem is meerdere keren uitgesteld - in totaal drie keer, waarbij verdere vertragingen niet uitgesloten zijn. De communicatie via het officiële ARK Discord-kanaal geeft een duidelijk beeld van de situatie: van de aankondiging dat patches op het laatste moment zijn gecertificeerd, tot problemen die hebben geleid tot verdere vertragingen. Dit is niets nieuws voor langdurige ARK-spelers, maar weerspiegelt de aanhoudende uitdagingen waarmee Studio Wildcard wordt geconfronteerd.

Ook opgenomen in de nieuwste patch zijn tal van bugfixes en de introductie van een nieuw cosmetisch systeem, waarmee spelers hun spelervaring verder kunnen personaliseren door middel van individuele aanpassingen. De implementatie van het Simple Game Framework Kit biedt spelers ook nieuwe mogelijkheden om hun eigen inhoud te creëren en zo actief deel te nemen aan het spel.

Een kritische blik op het cosmetisch systeem

Het nieuwe cosmetische systeem biedt veel potentieel voor creatieve spelers, maar is niet helemaal intuïtief. Om bijvoorbeeld als Steamboat Willie door de ARK-wereld te lopen, moet je eerst het bijbehorende cosmetische item installeren en vervolgens... sterven. Pas na het opnieuw betreden van het spel wordt het cosmetische item beschikbaar. Een omslachtig proces dat zeker voor verwarring kan zorgen.

De toekomst van ARK: Monetisatie en spelersbetrokkenheid

Met de introductie van gemonetariseerde inhoud door het Simple Game Framework Kit en het cosmetisch systeem lijkt het erop dat Studio Wildcard en Snail Games, de uitgever achter ARK, op zoek zijn naar nieuwe manieren om inkomsten te genereren. Gezien de dalende aandelenkoers van Snail Games en het afnemende aantal spelers, ondanks de introductie van ARK Survival Ascended, staan ze mogelijk voor financiële uitdagingen.

Wat betekent dit voor de spelers?

Hoewel de update veel spannende vernieuwingen met zich meebrengt, wijzen de technische problemen en de introductie van gemonetariseerde inhoud op grotere problemen die de spelervaring kunnen beïnvloeden. De community zal zeker nauwlettend volgen hoe deze ontwikkelingen het spel beïnvloeden en hopen dat de kwaliteit en het plezier van het spel niet lijden onder monetaire inspanningen.

Conclusie: Een gemengde zak vol potentieel en problemen

ARK Survival Ascended staat op een kruispunt. De recente updates brengen zowel spannende vernieuwingen als uitdagingen met zich mee. Het is afwachten hoe Studio Wildcard deze uitdagingen aangaat en of ze in staat zullen zijn om de kwaliteit en betrokkenheid van spelers op de lange termijn te behouden. Eén ding is zeker: de ARK-community zal elke stap van de weg nauwlettend volgen.

Over de auteur