Alone in the Dark - Systeemvereisten voor de klassieke horror game

27 Februari 2024, 22:04 / by Tom Schwiha
Alone in the Dark - Systeemvereisten voor de klassieke horror game

Met de heruitgave van Alone in the Dark staat fans van het horrorgenre een spannende ervaring te wachten.

Het spel, dat ooit naam maakte in de game-industrie, richt zich nu op Lovecraftiaanse inspiratie om een nieuwe generatie spelers angst en schrik aan te jagen. Maar ondanks de griezelige sfeer zijn de systeemvereisten allesbehalve angstaanjagend.

Minimale en Aanbevolen Systeemvereisten

Minimale Vereisten Gemakkelijk te Voldoen

Voor het spelen van Alone in the Dark op een gaming-laptop of pc zijn de vereisten laag. Er is minimaal een AMD Ryzen 3 3100 of een Intel Core i3 8300 processor nodig, samen met een Nvidia GeForce GTX 1050 Ti of een AMD Radeon RX 570 grafische kaart. Met slechts 8 GB RAM vormen deze vereisten geen probleem voor de meeste gaming-systemen van de afgelopen tien jaar.

Deze specificaties zouden voldoende moeten zijn om het spel te spelen op 1080p met de laagste grafische instellingen op 30 fps.Voor betere graphics en prestaties

De aanbevolen specificaties voor Alone in the Dark vragen al wat meer van je systeem. Het geheugen moet worden verdubbeld naar 16 GB, wat een gebruikelijke sprong is voor moderne games. Ook vereist zijn een Intel Core i5 12400 of een AMD Ryzen 7 3700X processor en een Nvidia GeForce RTX 2060 of Radeon RX 5700 XT grafische kaart. Deze componenten zijn ongeveer vier tot zes jaar oud, dus oudere gaming-systemen en nieuwere budget-pc's zouden hiermee moeten kunnen omgaan. Hiermee wordt verwacht dat het spel op 1080p kan worden gespeeld op de hoogste instellingen met 60 fps.

Categorie Minimale Vereisten Aanbevolen Vereisten
Besturingssysteem Niet gespecificeerd Niet gespecificeerd
Processor AMD Ryzen 3 3100 of Intel Core i3 8300 Intel Core i5 12400 of AMD Ryzen 7 3700X
Grafische kaart Nvidia GeForce GTX 1050 Ti of AMD Radeon RX 570 Nvidia GeForce RTX 2060 of Radeon RX 5700 XT
Geheugen 8 GB RAM 16 GB RAM
Opslagruimte 50 GB 50 GB
Aanvullende Opmerkingen SSD aanbevolen SSD aanbevolen

Meer Details over het Spel

Hoewel er geen Ultra-specificaties zijn opgegeven voor Alone in the Dark, worden deze meestal kort voor de lancering verwacht. De downloadgrootte van het spel is een redelijke 50 GB, wat voor een singleplayer-spel redelijk is. Voor alle specificatieniveaus wordt een SSD aanbevolen, ook al wordt dit niet expliciet als vereiste genoemd. Vanwege de verbeterde prestaties ten opzichte van traditionele harde schijven raden we een van de beste SSD's voor gaming aan.

Conclusie: Klaar om te Griezelen?

Als je uitkijkt naar het spelen van Alone in the Dark, dan staat er niet veel meer in de weg. De toegankelijke systeemvereisten maken het voor veel spelers mogelijk om dit angstaanjagende avontuur aan te gaan. Mocht je twijfelen of jouw systeem hieraan voldoet, dan biedt PCGameBenchmark een systeemvereistentest om je vraag te beantwoorden. Met de terugkeer van deze klassieker ziet 2024 er veelbelovend uit voor fans van horror-games.

Over de auteur