Alan Wake 2: De terugkeer van de thriller-auteur - Releasedatum, genre en eerste details

21 Mei 2023, 20:14 / by Fabian Rossbach
Alan Wake 2: De terugkeer van de thriller-auteur - Releasedatum, genre en eerste details

Alan Wake 2 komt eraan – Wanneer is de releasedatum?

De opvolger van het angstaanjagende actie-avonturenspel Alan Wake van Remedy Entertainment is in ontwikkeling en we kunnen niet wachten om weer terug te keren naar de fictieve stad Bright Falls met onze favoriete thriller-schrijver. In een PlayStation Blog-post over de aankondiging van de opvolger heeft Sam Lake, de creatief directeur van Remedy Entertainment, verklaard dat Alan Wake 2 eerder een survival-horrorspel zal zijn dan een actiespel met horror-elementen. Fans kunnen dus iets griezeligers verwachten wanneer Alan Wake 2 uitkomt. De vraag blijft echter: wanneer komt dit langverwachte spel eigenlijk uit?

Volgens stemacteur Matthew Porretta is de releasedatum van Alan Wake 2 gepland voor oktober 2023. In een interview op de Monsters, Magic and Madness Podcast beweert de stemacteur van het hoofdpersonage dat Alan Wake 2 zich richt op de angstaanjagende releasedatum.

Een survival-horrorspel wordt verwacht

In een recente update van Remedy over hun financiële rapport staat dat het spel nog steeds op schema ligt voor dit jaar en "de laatste fase van de volledige productie nadert". Alan Wake 2 zal Remedys eerste grote spel zijn sinds Control in 2019 en zal worden uitgebracht op PS5, Xbox Series X|S en PC.

De onthullingstrailer geeft een eerste indruk

Toen Alan Wake 2 werd aangekondigd tijdens de Game Awards in december 2021, kregen we een indruk van de sfeer van het spel door de onthullingstrailer. Op dit moment is er nog geen gameplay-materiaal van Alan Wake 2 beschikbaar. We weten echter wel dat Alan Wake 2 een third-person spel zal zijn, net als het eerste deel. Dit werd bevestigd door Sam Lake in een tweet.

Het genre is veranderd

Het spel zal ook een volwaardig survival-horrorspel zijn, in plaats van een horror-actiespel zoals de oorspronkelijke Alan Wake op de Xbox 360. Dat is alles wat we tot nu toe weten over de releasedatum van Alan Wake 2 en het spel zelf. Als je op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen, bekijk dan nu Alan Wake Remastered. Als je in de tussentijd iets anders wilt spelen, vind je informatie over de beste Xbox-horrorspellen en de beste PS5-horrorspellen. En als je op zoek bent naar goedkope Steam Keys, hebben we bij Keyfuchs natuurlijk ook een ruime keuze voor je.

Over de auteur